Francuska prva do četvrtfinala

foto:FIBA

Košarkaši Francuske prvi su izborili četvrtfinale Eurobasketa

Francuska je u osmini finala pobijedila Tursku nakon produžetka, 86:87 (11:18,24:25,22:6,20:28,9:10)

Francuska je odlično počela meč, imala u drugoj četvrtini i 16 poena prednosti, a onda je počeo igrati svoju igru Bugrahan Tunčer. Postigao je osam poena u nizu i do poluvremena vratio svoj tim u igru.

U trećoj četvrtkini Tunčer je nastavio gdje je stao u drugoj i Turska je došla do osam poena prednosti, a Francuska je u trećem periodu postigla samo šest poena. U posljednjem kvartalu vratili su se Francuzi i viđena je neizvjesna završnica.

Na 77:75 Turska je imala dva bacanja i loptu sa strane. Džedi Osman je promašio oba bacanja i potom je izgubio loptu. Na drugoj strani Furnije ne pogađa, ali loptu hvata Gober i zakucava za 77:77 na 2,7 sekundi do kraja. Lopta je išla na Tunčera, nije pogodio i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta razigrao se Rudi Gober koji je odveo svoj tim do čtvrtfinala. Imala je Turska posljednji napad, ali loptu je izgubio Furkan Korkmaz. Francuska čeka pobjednika meča Italija – Srbija.

U pobjedničkom timu Rudi Gober 20 poena i 17 skokova, Evan Furnije i Tomas Ertel su dali po 13. Na drugoj strani Bugrahan Tunčer 22, Furkan Korkmaz 18, Sertak Šanli 12, Džedi Osman 11 poena.