Mirotić: Pešić je srećan

Nikola Mirotić je sa katalonskim timom potpisao trogodišnji ugovor, sa opcijom da se saradnja nastavi do 2023. Danas je zvanično predstavljen kao igrač Barselone u kojoj će nositi dres sa brojem 33.

Počinje nova era. Na kraju sezone mi je ukazana prilika da se vratm. Posle dugo razmišljanja, video sam da sve može savršeno da funkcioniše i da je ovo zaista najbolja odluka”, kazao je Mirotić, koji je poslednjih pet godina proveo u NBA.

“Ovde uvijek postoji pritisak da se osvoje titule i to je jedan od razloga zašto sam prihvatio poziv. Razgovarao sam sa Pešićem prije dva dana, kada je zvanično objavljeno da dolazim u Barselonu. Pričali smo oko 15 minuta, bio je vrlo srećam. Obojica imamo iste ciljeve. Bilo je interesovanja i od strane drugih evropskih klubova. Ali bez ikakve sumnje, ova ponuda je bila najbolja. Želeo sam da se vratim i to sam uradio.”

Pethodno je u Španiji nosio dres Real Madrida, a svojevremeno je izjavio i da nikada ne bi zaigrao za Barselonu.

Tada sam bio drugi Nikola. Uvijek sam davao sve za klub u kome sam igrao. Zaslužiću njihovo poštovanje, biću maksimalno posvećen. Navijači Reala nisu nešto što me sada brine. Biće to zanimljiv meč, a ja se nadam našoj pobjedi. Moje odluke se tiču samo mog života. Srećam sam što sam u Barseloni, za mene je ovo korak napred. Imao sam nekoliko dobrih godina u NBA, ali sam želeo nešto drugačije za moju porodicu”.

foto.barcelona.es

About The Author