Milvoki u finalu

Milvoki i Finiks igraće u finalu NBA lige.

Milvoki je sa 4:2 bio bolji od Atlante. Četvrtu pobjedu ostvarili su na gostujućem terenu 118:102, iako su i u ovom meču bili baz najboljeg igrača Janisa Adetokumba.

Kris Midltonsa 32 i Džru Holidej sa 27 poena najbolji u pobjedničkom timu.

U poraženom timu srpski bek Bogdan Bogdanović je postigao 20 poena za 37 minuta provedenih na terenu imao je i po tri asistencij, ukradene i izgubljene lopte, te dva skoka.

Upitan je da analizira sezonu u Atlanti

“Pa to je duga priča. Ne znam odakle bih počeo. Osećam da sam još jednom dokazao da kad se osećaš toliko loše, kada se osećaš jadno, kada si dole, na zemlji, kada se valjaš u prašini… toliko si nisko, ali ipak pronađeš način da ustaneš i da se izboriš sa tim. Mislim da taj osećaj nikada neću izgubiti. Uvek ću imati to samopouzdanje da se vratim”, rekao je Bogdanović.

Bogdan je pohvalio trenera Nejta Mekmilana.

“On je zaslužan za preokret u sezoni, realno. Bio je igrač, zna kako da postavi izazove pred igrače, sve vreme, radio je to sa svim igračima. Vidi detalje. Kada je neko pao, zna kako da ga podigne, da mu ulije samopouzdanje, zna kako da dopre do igrača, kaže im šta on vidi, zna šta igrač vidi. Mnogo ga cijenim i ponosan sam na njega”, dodao je on.

Bogdan je u prosjeku ove sezone bilježio 16,4 poena, 3,6 skokova i 3,3 asistencije.

Prvi meč finalne serije NBA lige između Finiksa i Milvokija na programu je u srijedu od 03.00.

foto:atlanta hawks