Milvoki je šampion NBA lige

Košarkaši Milvokija novi su šampioni NBA lige.
U finalnoj seriji su sa 4:2 bili bolji od Finiksa iako su gubili sa 2:0. U šestoj utakmici na domaćem terenu su slavili pobjedu 105:98. Ovo je prva titula za Milvoki nakon pauze od 50 godina. Do tirjumfa ih je predvodio MVP finalne serije Janis Adetokumbo sa 50 poena, 14 skokova i čak 5 blokada. Kris Midlton je dodao 17 poena, Bobi Portis je ubacio 16, a Džru Holidej dodao 12 poena uz 11 asistencija i 9 uhvaćenih lopti.

Sanse je predvodio je Kris Pol sa 26 poena, dok je 19 ubacio Devin Buker.
“Hvala Milvokiju što je verovao u mene. Mojim saigračima koji su igrači snažno svaku utakmicu. Želio sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspio u tome”, rekao je Janis koji je prošle sezone mogao da ode u neki drugi tim

“Nisam htio da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U ‘mjehuru’ prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je vjerovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspjeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj dio i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put”.

foto:milwaukee bucks