Milosavljević o fešti u Fuenlabradi: Mnogo lijep gest! Svi mi Grobari se ponosimo titulom iz 1992.

Izgleda da je ljubav između Fuenlabrade i Partizana godinama sve jača i jača.

Svako ko se u subotu našao u dvorani „Fernando Martin“, mogao je da osjeti duh beogradskog kluba koji i dalje provejava u vazduhu. Španci su pružili dom crno-bijelima u teškim vremenima i tako zauvijek ostali povezani neraskidivom vezom.

Na utakmici sa Obradoirom iskoristili su priliku da obeleže tri decenije od uspeha Obradovićeve ekspedicije, a toj predstavi prisustvovao je i Dragan Milosavljević, nekadašnji kapiten Partizana, sada uzdanica španskog tima.

Mnogo lijep gest Fuenlabrade, napravili su sjajnu feštu. Svi smo nosili dresove Partizan Fuenlabrada, u hali su svi bili crno-bijeli, imali su majice i dresove Partizanove. Na taj način su obilježili 30 godina od evropske titule“, rekao je Milosavljević u razgovoru za Mozzart Sport.

„To je velika stvar u Fuenlabradi. Uveli su kulturu košarke poslije toga, do tada uopšte nije bila popularna, niti se gledala, niti igrala. Poslije tog osvajanja, svi su počeli da prate i počela je polako da se stvara kultura. Danas su učesnici ACB lige, tako da je sve ukupno mnogo lijepa priča“.

S obzirom na to da je veče bilo posvećeno klubu u kome je Dragan izgradio košarkaško ime, kod njega se probudio drugačiji osjećaj u odnosu na ostale…

„Značilo mi je mnogo, proradile su emocije. I zbog Partizana i zbog cjelokupnog ambijenta. Lijepo je biti dio te priče i istorije. Podigli su i dres sa brojem 92 pod svodove. Bilo je emotivno i za mene, a i za sve ljude ovde… Oni doživljavaju Partizanov uspjeh kao njihov. To im je najveći uspjeh, mogu slobodno da kažem – da je jedna takva ekipa igrala ovde i da se popela na krov Evrope“.

Beogradski klub je probudio ljubav prema igri pod obručima u Fuenlabradi, a zauzvrat je dobio nešto što tada nije imalo cijenu…

„Lijepo je što su pomogli Partizanu u tim teškim trenucima, kada se vodio rat, pa nisu mogli da igraju. Zanimljivo mi je da su čak navijali za beogradski klub protiv Huventuda u tom finalu“, uz osmjeh priča Milosavljević.

To što imaju u timu bivšeg kapitena bratskog kolektiva iz Srbije, za Špance je velika stvar.

„Pričali smo mnogo o tome, pitali me često o Partizanu. Znam da je predsjednik Fuenlabradeu veoma dobrim odnosima sa Željkom Obradovićem, Predragom Danilovićem… Stalno se čuju, na vezi su, imaju bratski odnos“.

Pomisao da je igrao u klubu koji je nekada bio evropski šampion, u Draganu budi bezgraničan osjećaj sreće.

„Bio sam mali tada, ali svi mi Grobari se ponosimo tom titulom. Sigurno da je velika stvar za klub, uvijek se rado sjećamo. Bio sam ovde na turniru kad je bilo 20 godina, igrali smo sa Fuenlabradom. Sad sam na neki način ponovo tu kad se obilježava 30 godina. To je baš lijepo za mene“.

Osjeća se u njegovog glasu da je zadovoljan, prije svega jer ponovo igra košarku i pruža zapažena partije.

„Super sam. Drago mi je što sam se vratio, nemam nikakvih problema… Čak 21 mjesec nisam igrao košarku. Stvarno je bilo veoma teško. Poslije otkaza u Bursi, pronašao sam sredinu u kojoj se osjećam dobro. Postepeno sam uspio da se vratim košarci, uživam i srećan sam“, zaključio je Dragan Milosavljević.

foto:fuenlabrada