Milaković: Specifičan prelazni rok, ali sam zadovoljan

Žarko Milaković trener Mladosti iz Mrkonjić Grada govorio za naš portal.

Milaković je preuzeo Mladost ovog ljeta, a kao i većinu trenera u BiH, muči ga neizvjesnost oko starta Lige BiH, tako da još nije počeo pripreme sa ovim klubom.

“Zbog još uvijek neutvrdjenog kalendara i sistema takmičenja još uvijek nemamo ni tačan datum početka priprema za narednu sezonu. Dosta neozbiljno izgleda cijela situacija u košarkaškom savezu BiH. Još kad se tom pridoda situacija oko pandemije Covida-19, dolazimo do jako specifične situacije”, kaže nam Milaković.

Iako je situacija blago rečeno konfuzna u košarci BiH u Mladosti su vrijedno radili tokom ljeta na pronalasku pojačanja.

“Radili smo jako angazovano u prelaznom roku iako sve navedeno dosta otežava prelazni rok, (neutvdjen kalendar, sistem takmičenja, broj timova), igrači sa kojim komuniciramo se jako tesko odlučuju da prihvate takvu ligu i uslove. Želimo da napravimo konkurentan tim za prvenstvo BiH”, kaže nam Milaković.

Ovog ljeta u Mladost su najprije stigli Igor Josipović i Jovan Đorđević Marinković dok je produžena saradnja sa Srđanom Milanovićem.

“Uspijeli smo produžiti saradnju sa Srdjanom Milanovićem, doveli smo Igora Josipovica kojeg dugo poznajem, kao i njegove igračke i ljudske kvalitete i on je bio jedna od mojih prvih želja u nastupajućoj sezoni, sa njima i Jovana Djordjevica, koji je imao dobru sezonu u Kaknju daju nam odredjen kvalitet na visokim pozicijama. Na bekovskim pozicijama neki mladi igrači sa kojima smo pregovarali, a koji su prošli mladje selekcije BiH, odlučili su se da promjene tržište i odu u vjerovatno u stabilnije i organizovanije lige, na našu veliku žalost”.

Posljednja dva igrača koja su potpisali su Aleksa Simović i Rus Pavel Lobarev.

“Doveli smo dva momka sa velikim potencijalom Aleksu Simovića i Pavela Lobareva koji imaju 22 godine i nadam se da će svojom energijom podići svoj kvalitet i napredovati kroz nastupajuću sezonu uz Đorđa Aleksića i Aleksu Stojanovića. Osim njih imamo Dušana Jotića i Davida Markovića, juniore iz prošle sezone, kojima ćemo priključiti još Tomića, Šikmana i Gavrića. Ako se pojavi na tržištu kvalitetan razigravač, time ćemo kompletirati tim za narednu sezonu. Pavel Lobarev je prošao mladje selekcije Himkija i reprezentacije Rusije. Prije dvije sezone se odlučio za svoj razvoj u košarkaškoj ligi Srbije, poslije čega dolazi u Mrkonjić Grad”.

foto:Nenad Vuruna/Igokea