Mijović: Imamo svoje ambicije i želje

foto: Nenad Vuruna/Igokea

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti počinju polufinalnu seriju ABA lige. Petar Mijović trener Budućnosti kaže da njegov tima ima ambicije.

U nedelju počinje polufinalna serija ovih timova, koja se igra na dvije pobjede. Prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda.

“Sigurno da nas očekuje jedna zahtjevna, prije svega prva utakmica. Igramo protiv ekipe koja je svojim igrama u Evroligi pokazala koju količinu kvaliteta posjeduje na svim pozicijama. Jedna utakmica koju pokušavamo da doživimo kao ozbiljan izazov i mogućnost da vidimo gdje u odnosu na ekipu koja ima veliku količinu talenta. Iskoristili smo period od Sutjeske do danas da pokušamo da određene stvari adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali i koji posjeduje veliki broj igrača.

Ekipa od prvog dana trenira jako dobro, jako posvećeno i mislim da smo na jednom dobrom putu, bez obzira na određene oscilacije koje smo pokazali protiv Mege i u prvom i u drugom meču. U odnosu na kvalitet koji imamo mi smo svoj prevashodni cilj ispunili plasmanom u polufinale ali je sportski i ljudski da se naše ambicije tu ne završavaju, jako respektujući sav kvalitet koji sam pomenuo i koji ekipa Zvezde ima. Zasigurno da su favoriti u ovoj seriji, ali i ova serija ima neki prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog kvaliteta već i zbog kvaliteta koji mi posjedujemo. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke. Ono što želim da ponovim je da je ova serija jedan izuzetan izazov i nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo seriju, gdje imamo svoje ambicije i želje”, rekao je Mijović.

Ognjen Dobrić i Duško Ivanović kao glavnu prijetnju označili su Erika Grina beka Budućnosti.

“Svi očekujemo da odemo u Beograd i jako se borimo. Biće sigurno teška atmosfera, Zvezda je sjajan tim ali mi igramo vrlo dobro u poslednje vrijeme i ukoliko se budemo držali plana koji nam je spremio stručni štab, ako odigramo kvalitetnu odbranu i odemo tamo sa namjerom da se nadmećemo vidjećemo šta će se desiti”, rekao je Grin.

Prvi meč na programu je u nedjelju od 19 časova i 30 minuta.

About The Author