Mijailović o licenci Evrokupa i Đorđeviću

foto:printscreen/youtube

U evropskoj košarkaškoj javnosti se pojavila informacija da će Partizan dobiti trogodišnju licencu za učešće u Evrokupu.

Tim povodom je redakcija B92.net kontaktirala predsjednika KK Partizan Ostoju Mijailovića koji nam je rekao više detalja o informacijama koje je prvi objavio “Eurohoops”.

To, za sada, još uvijek nije potvrđena vijest iz ULEB-a, ali jeste da će doći do promjena u tom takmičenju.

“Tačno je da je najavljeno da ULEB mijenja format takmičenja. Da li će Partizanu biti ponuđen “vajld karad” to ne zavisi od nas. Mi smo postavili sistem koji klubu garantuje održivost u najvišem evropskom takmičenju, a problemi sa koronom su svima pomrsili planove, samim tim i nama”, rekao je Mijailović i dodao:

“Ono što je izvjesno da će sljedeće košarkaske sezone Eurokup biti značajno jače takmičenje od ove sezone. Ono u šta sam siguran da nas nije zadesila ova pošast, Partizan bi uveliko igrao ligu koju je igrao skoro deceniju i po, čak i bio njen osvajač”, istakao je Mijajlović za B92.net.

Takođe, u srpskim medijima se pojavila eventualna mogućnost da bi Aleksandar Đorđević od sljedeće sezone mogao da bude novi trener kluba čija je legenda.

Predsjednika KK Partizan smo takođe pitali da to potvrdi ili demantuje, ali… O tome stvarno ne mogu jos da govorim. O Saletu svakako sve najbolje”, kratko je poručio Mijailović.

foto:printscreen/youtube

About The Author