Pavićević: Kad bi moglo neriješeno sa Igokeom

Trener Mornara govorio za naš portal.

 

Mornar je najveće iznenađenje ABA lige ove sezone. Tim iz Bara je na pragu plasmana u polufinalu regionalne lige u svom drugom nastupu.

Do kraja ligaškog dijela takmičenja u mečevima sa Igokeom,Cedevitom, Cibonom i MZT-om im trebaju dvije pobjede da matematički obezbijede četvrtu poziciju.

U nedjelju gostuju u Laktašima kod Igokee.

“Prije svega niko ne može biti favorit protiv Igokee u Laktašima.Dobili su kući Budućnost, dobili su Cedevitu u gostima. Radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi,koja je sjajno vođena. Mi smo svjesni da nas čeka teško gostovanje”, rekao je za naš portal trener Mornara Mihailo Pavićevići dodao:

“S obzriom na naše odnose ja bih najviše volio da završi neriješeno, da i oni i mi budemo zadovoljni. Obzirom da to u košarci ne postoji rekao bih oni će igrati rasterećeno. Nama treba pobjeda za ovjeru tog četvrtog mejsta. Bili bi sigurni učesnici plej ofa što bi za nas bio veliki rezultat. Ponavljam mi imamo svoje adute Igokea takođe. Nadam se dobroj utakmici pa od dva prijatelja ko pobijedi nek mu je sa srećom”, kaže trener Mornara.

Nakon Superkupa u Baru, smjelo je najavio da će njegova ekipa igrati plej off.Mnogi su se smijali nakon te izjave.

“Ja sam najavio. Ta moja izjava da tako kažem naišla je na različite komentare. Međutim ja sam takav tip trenera. Kod mene nema demagogije. Ja volim da kažem šta mislim. Vjerovao sam u ekipu koju smo napravili i to uz naporan rad daje rezultate. Normalno nije sve zavisilo samo od nas.I mi smo imali u početku dosta padova i uspona. I mi smo u pravom trenutku ušli u pravu formu. Probudio se pobjednički mentalitet. Kao što je poznato u sportu teško je prekinuti pobjedničku seriju, kao što je teško prekinuti i gubitničku. Igrači kad vjeruju u pobjedu mnogo lakše dolaze do nje i obrnuto”, kaže mlađi od braće Pavićević.

Osim rezultata ponosan je na još jednu činjenicu

“Mi smo srećni i ponosni na ono što smo uradili jer smo poprimili dosta simpatija diljem bivše Jugoslavije. Sve ekipe na što smo posebno ponosni jedva čekaju da dođu u Bar.Da se svi osjećaju jako prijatno i da nikad nije bilo nijednog incidenta”, završio je trener,koji je u karijeri sa Crvenom zvezdom bio šampion Jugoslavije 1998. godine. Radio je devet godina u Finskoj i sa Honkom je bio šampion pet puta. Jedan je od najzaslužnijih što je finska košarka doživjela procvat.

Radio je i u Kini i sa ekipom Lianoning je igrao finale 2015. godine.

foto:kkmornar

 

 

About The Author