Pavićević: Za ovo se živi

Mihailo Pavićević poslije pobjede protiv Crvene zvezde.

Mornar je prvi put u ABA ligi pobijedio Crvenu zvezdu i izborio majstoricu u polufinalu.

Ekipa Mihaila Pavićevića je vodila od početka do kraja, nisu se gubili ni kada je Zvezda u posljednjoj dionici u dva navrata došla na dva poena razlike.

“Iskreno da vam kažem, poslije ovakve predstave nije mjesto meni ovde. Nemojte misliti da je ovo demagogija. Ovde su zaslužili da budu Nidam, Vranješ, Vujošević… Mi treneri smo ovde kad se izgubi utakmica. Oni su dobili meč. Moramo da ispoštujemo proceduru, ali više bih volio da je neki od igrača na ovom mjestu”, rekao je Pavićević i u dahu nastavio:

“Za naš mali klub ispisana je stranica istorije koja će ostati u sjećanju svih nas. Za ovo se živi, za ovo se radi čitave godine. Kao što sam rekao u najavi, eventualna pobjeda protiv Zvezde bi bila kruna ove sezone. Mi smo večeras stavili tu krunu i zaista bih želio da čestitam svojim igračima na fantastičnoj igri, na želji i na jednoj hrabrosti sa kojom smo ušli da odigramo ovaj meč”, rekao je Pavićević,koji nije zaboravio publiku.

“Podjednaku zahvalnost želim da izrazim našoj publici koja je izvukla posljednji atom snage iz igrača. Utakmica ide svojim tokom, nisam iskreno prije početka mislio da ću igrati sa ovako kratkom rotacijom, ali ja sam takav trener… Spremi se utakmica, imaš plan A, B i C, ali obično se desi plan X, onaj nepredvidljivi. Tako se desilo večeras. Mislim da sam prvi put igrao sa ovako skraćenom rotacijom. Vranješ je igrao 40 minuta, Nidam 39 i mislim da se to večeras isplatilo. Bojim se da ćemo možda platiti neku skuplju cijenu jer u sredu igramo u Holandiji, ali kako ne igrati do kraja u ovakvoj atmosferi i pokušati dobiti evroligaša i najbolju ekipu na ovim prostorima… Mogu da pričam do zore, ali ovaj osjećaj koji smo mi večeras doživjeli, ponavljam, za ovo se živi”.

foto:kosarka.24.ba

About The Author

Možda ste propustili