Nismo potcijenili Mornar

Dušan Alimpijević nakon poraza od Mornara.

Mornar je pobijedio Crvenu zvezdu 88:84 i izborio majstoricu, koja će odlučiti putnika u finale regionalnog takmičenja.

Jedno od pitanja novinara treneru Crvene zvezde Dušanu Alimpijeviću je bilo da li je njegov tim potcijenio Mornar nakon ubjedljive pobjede 91:63 u provm meču?

“Nismo potcijenili sigurno. Izuzetno cijenimo što radi Mornar cijele sezone, četvrti su i jedini su tim uz nas koji još igra Evropu. Već sam rekao treneru sve čestitke, vide se dobre akcije, prilagođene ovom timu, sa velikom slobodom u šutu za tri poena. Nismo ih potcijenili, međutim ne mogu da se otmem utisku da je problem nerealna razlika iz prvog dijela utakmice”, rekao je Alimpijević.

Dodao je kako je Mornar apsolutno zaslužio pobjedu.

“Od početka do kraja su vodili, zaslužili pobedu, želeli su više od nas. Ukazivao sam na nekoliko faktora na ovu utakmicu. Prvi je nerealno velika razlika iz prvog duela, drugi je njihova rasterećenost, treći je to što sam i rekao u najavi, da je teško dobiti četiri puta jednu ekipu.Kad u prvoj četvrtini primiš 40 poena nisi zaslužio da pobijediš, kada ti dva igrača daju 60 poena nisi zaslužio da pobijediš, kada ne shvataš da je utakmica bila za finale – nisi zaslužio da pobijediš. Igraćemo treću u Beogradu, biće teško, ali borili smo se za prednost domaćeg terena i to je to”, dodao je Alimpijević.

Branko Lazić je meč završio prije kraja zbog pet faulova

“Čestitam im na zasluženom trijumfu, mi nismo bili na nivou koji je bio potreban za polufinale. Nismo iskontrolisali njihova dva glavna šutera koji su dali skoro 60 poena i dalje moramo težim putem. Nidam? Stvarno je dobar igrač i to se vidi po broju poena koji nam je dao. Stvarno je dobar igrač i mislim da mu je mjesto u nekoj ozbilnijoj ligi”, rekao je Lazić.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili