Meč odluke protiv Velike Britanije

Srbija

foto:FIBA

Reprezentacija Srbije će u ponedjeljak od 20 časova dočekati nacionalni tim Velike Britanije u hali Aleksandar Nikolić.

U odlučujući meč za odlazak na Svjetsko prvenstvo, reprezentacija Srbije će ući sa izmenjenim sastavom u odnosu na utakmicu u Atini. Kao što je ranije i najavljeno, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić su se vratili klupskim obavezama, dok je neizvjesno stanje Stefana Jovića koji se oporavlja od udarca zadobijenog u duelu sa Grčkom.

Nakon obaveza u Evroligi, nacionalnom timu su se priključili Marko Gudurić, Luka Mitrović, Filip Petrušev, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Ognjen Dobrić koji će biti u konkurenciji za meč u ponedeljak.

“Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobjedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže. Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama“, rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić.

About The Author