Matijas Lesor: U Panatinaikos sam došao sa izgrađenim statusom i imenom, sve sam to uspio u Partizanu i to nikada neću zaboraviti

Konstantinos Mitoglu i Matijas Lesor

foto: printscreen

Matijas Lesor će u petak uveče u dresu Panatinaikosa igrati protiv Partizana u kojem je ostavio dubok trag.

U prvom odmjerevanju snaga u Beogradu Lesor je na sjajan način dočekan od kluba i navijača.

“Biće zanimljivo i emotivno, ali ne kao što je bilo u Beogradu. Onaj dan nikada neću zaboraviti. Toliko ljubavi, poštovanja. Znaju svi u Partizanu šta osjećam prema klubu, šta osjećam prema navijačima. To je konekcija koje se ne može prekinuti”, počinje Lesor izlaganje za Mozzartsport.

Meč u Beogradu koji je odigran 30. novembra se završio pobjedom Partizana.

“Čitav taj dan je nezaboravan. Prvo rođendan mog sina koji smo proslavili u Beogradu. Čitava ekipa se pojavila i već sam tada bio emotivan. Kasnije sam pokušao da se smirim, rekao sam sebi da ne treba ništa da očekujem.

Da budem fokusiran na utakmicu, ali onda se dogodio taj momenat sa publikom, onda i poklon. Evo dok pričamo, megafon je ispred mene i odmah sam se naježio. To je simbol moje konekcije sa navijačima”.

Prati utakmice Partizana ove sezone.

“Baš sam sa Janijem (Joanis Papapetru) pričao, obojica smo gledali duel sa Makabijem. Nevjerovatno je koliko su mečeva ove sezone uspjeli da pobijede poslije preokreta. Stvarno fascinantno. Tako je bilo i protiv Panatinaikosa. Sjećam se razgovora sa saigračima. Rekao sam im, igramo dobro, hala nije eksplodirala, ne smijemo da im dozvolimo da razbude publiku jer smo onda gotovi.

Tačno se to dogodilo. Kevin je uspio da raspali sve i vidjeli smo šta je to značilo. Isto se desilo i Makabiju, kada sam vidio snimak ona dva klinca kako skaču i grle se znao sam da Makabi gubi. Jednostavno to je ta emocija koja budi igrače Partizana i daje im specijalnu snagu”.

Francuz i kod Ergina Atamana igra na izuzetno visokom nivou baš kao što je to radio kod Željka Obradovića.

“Potpuno je drugačije, baš nije za poređenje”.

Na momenat nas je iznenadio Lesor ovakvim odgovorom.

“Kada sam došao kod Željka morao sam da se borim za svaki sekund, a to sam isključivo radio odbranom. Svaki minut koji sam dobio kod trenera Obradovića sam dobio zbog zalaganja u odbrani. Naravno ja sam i dalje isti igrač i volim da igram odbranu, ali u Panatinaikos sam došao sa izgrađenim statusom i imenom. Sve sam to uspio u Partizanu i to nikada neću zaboraviti”, završava srčani Francuz.

 Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author