Marković: Poklopile su se sve stvari (VIDEO)

Stefan Marković potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do sezone 2022/2023.

U Zvezdu je došao iz Virtusa iz Bolonje sa kojim je prošle sezone osvojio titulu šampiona Italije.

“Drago mi je da sam napokon ovde. Poklopile su se sve stvari i u mom životu. Želja Crvene zvezde je uvijek postojala, zahvalan sam na tom interesovanju, ali mislim prevashodno da sam sam prelomio i da sam u svojoj glavi donio pravu odluku. Željan sam košarke, da se još dokazujem, da pomažem ekipi u bilo kom pravcu, šta trener bude očekivao od mene – da li kao plej, da li kao bilo šta”, rekao je Marković.

Posle više od decenije se vratio u srpsku košarku.

Dosta se promijenilo za 11 godina, i u srpskoj košarci i u Beogradu. Drago mi je da je Zvezda tako dugo član Evrolige, da je konstantna, da ima kontinuitet, Dejo se vratio da nastavi ono što je radio u prvom mandatu. Dopada mi se stil košarke koji trener Radonjić forsira i jedan od faktora da dođem bila je i njegova filozofija igre”.

Neće mu biti teško da se uklopi, pošto je sa nekim igračima bio saigrač tokom karijere.

“Ima dosta momaka sa kojima sam igrao, sa Simom sam igrao u Hemofarmu, Luka je tad bio u mladim kategorijama Efesa. Sa Eronom Vajtom sam igrao u Zenitu, raduje me to. Čuli smo se poslije potpisivanja, čeka se i njegov povratak, zadesio ga je maler. Srećan sam što vidim neke momke, srećan sam i što ću da upoznam nove saigrače. Biće zanimljivo. Zadovoljan sam, srećan i spreman sam da radim”.

Marković je vrlo motivisan.

“Imam veliku želju da pomognem i klubu i igračima. Ima tu dosta mladih, kojima mislim da će dobro doći moje iskustvo koje sam stekao svih ovih godina. Željno iščekujem prije svega rad, jer ništa neće doći preko noći. Spreman sam da radim i da dajem maksimum kao i do sad, željno iščekujem prve treninge i utakmice. Predstoji nam veliki rad i u Srbiji i u regionu i u Evroligi, koja je kao takmičenje veoma komplikovana, teška, ima dosta putovanja i kada se nadoveže ABA liga, to je paklen ritam i potrebna je što veća pomoć”.

Marković je bez kluba od kraja prošle sezone pa će mu trebati vremena da uđe u takmičarsku formu.

Prvo moram dosta da radim da bih uhvatio ritam saigrača, da bih ušao u igračku formu. Kao što sam rekao, čeka me rad i od toga ne biježim. Dug je put ispred mene, a i pred ekipom da bi ostvarila najveće ciljeve koje postavljamo pred sobom. Željno iščekujem sve što dolazi”.

foto:printscreen/youtube