Marko Tomas: Doći u Banja Luku i ne pogledati Novaka Đokovića je kao doći u Rim i ne pogledati papu

Tomas

foto: Kosarka24.ba

Nekadašnji košarkaš Real Madrida, Marko Tomas, govorio je za Basketball Sphere o predstojećem duelu između Partizana i “Kraljevskog” kluba.

Hrvatskog košarkaša smo sreli na Srpska openu, gdje je došao da uživa na najboljem regionalnom teniskom turniru.

,,Došao sam zbog teniskog turnira, igram ga dosta rekreativno, pa mi je ovo dobra prilika da vidim najbolje igrače. Doći u Banja Luku i ne pogledati Novaka Đokovića je kao doći u Rim i ne pogledati papu. Imao sam prilike da ga gledam par puta u životu, uživanje je pratiti ovaj sport.”

Uskoro počinje plej-of serija Evrolige između Partizana i Real Madrida u kojoj Tomas vjeruje da crno-bijeli mogu “otkinuti” pobedu u prestonici Španije.

“Partizan ima šanse. Željko Obradović je dugo gradio ovu ekipu. Dosegli su vrhunac forme onda kada je bilo najpotrebnije. Važno je “otkinuti” jednu pobjedu u Madridu, jer se teško okreće 0-2 u plej-of+fu. Znamo da je Obradović kapacitet da tako nešto realizuje i dođe u Beograd sa jednom pobjedom” , kaže nekadašnji igrač Cibone, pa dodaje:

“Igrači imaju samopouzdanje, Kevin Panter je u vrhunskoj formi, a jedina prednost Real Madrida u odnosu na ostale ekipe je Valter Tavares. Svake godine je sve bolji i bolji, čovjek fantastično kontroliše reket. Real ima visine, ali očekuje ujednačenu seriju i pet utakmica.”

Bivši reprezentativac Hrvatske ističe kako “grobari” u posljednje vrijeme prave u Štark areni atmosferu nalik onoj u plej-of seriji protiv Makabija 2010. godine.

“U Pioniru je bila strašna atmosfera, ali nisam imao priliku da igram pred punom Arenom. Ono što je meni ostalo u sjećanju je ona utakmica protiv Makabija, a sada se iste takve stvari događaju u Areni”.

About The Author