Marko Šćekić: Nema pritiska jer sam tu godinama

Šćekić o ambicijama.
Marko Šćekić

foto: aba liga/Dragana Stjepanović

Marko Šćekić po drugi put je preuzeo banjalučki Borac.

Šćekić je preuzeo klupu vicešampiona BiH nakon što je Zoran Kašćelan prešao u sarajevsku Bosnu. Prethodne dvije sezone nekadašnji igrač Borca, bio je asistent Kašćelanu. Dva puta postali su vicešampioni BiH, osvojili su Kup Republike Srpske i izborili četvrtfinale regionalnog takmičenja.

Dobri rezultati obavezuju ga da nastavi sa dobrim radom.

“Upoznat sam sa svim dešavanjima u klubu pa mi neće biti teško preuzeti ekipu jer moja uloga prethodnih sezona nije bila samo u stručnom štabu već sam obavljao i poslove sportskog direktora. Uz predsjednika Milana Đajića i direktora Tibora Florjana pokušavali smo da dignemo klub na viši nivo i većim dijelom smo uspjeli u tome s obzirom na budžet. Borac je postao prepoznatljiv u regionu i ABA 2 ligi te njegovo ime svi izgovaraju sa respektom.

To nam je obaveza da još bolje radimo naredne godine i napravimo korak naprijed. Stvari treba realno sagledati, sklopiti dobar tim i onda postaviti ciljeve. Pored razigravanja mladih igrača, Borac bi trebalo da bude u vrhu ABA 2 lige. Težićemo da napravimo tim koji će pokušati da to ostvari. Ujedno, i ja sam sazrio i imam dovoljno iskustva“, izjavio je Šćekić za “Glas Srpske”.

Kaže kako nema pritiska kojeg donosi preuzimanje Borca.

“Nema pritiska jer sam tu godinama. Postoji samo takmičarski naboj. U sezoni za nama iz ekipe smo izvukli i više od maksimuma te napravili ogroman rezultat. Nismo ovo očekivali na startu sezone jer smo dosta promijenili i podmladili tim koji je prebacio sve naše ambicije i napravio ogroman rezultat.

Imena svih igrača koji su bili kod nas nisu isto vrijedjela na početku i na kraju takmičenja. Ova sezona ostavila je veliki pečat na rad Borca. Gledajući odnos uloženo-dobijeno, mislim da je ovo najbolja sezona Borca ikada“.

Šćekić prvo očekuje formiranje tima za narednu sezonu.

“Protekle dvije sezone bile su veoma uspješne i postavili smo sistem rada, dok mi je saradnja sa Zoranom jako godila. Gledajući sa strane sve što se dešava skupio sam dodatnog iskustva da ponovo preuzmem ekipu. Pred nama je naporno ljeto jer treba sastaviti kompetetivnu ekipu i pažljivo odabrati igrače.

Prvo ćemo popričati sa onima koji su do sada igrali jer želimo da zadržimo okosnicu tima pa onda da popunimo deficitarna mjesta“, završio je Šćekić.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author