Da košarka ima tretman koji zaslužuje

Marko Ramljak jedan je od najzaslužnijih za titulu Zrinjskog.

Marko Ramljak odigrao je dobru finalnu seriju šampionata BiH protiv Igokee. Kada se lomio četvrti meč u Laktašima smireno je u finišu napada šutirao i pogodio za tri poena. Meč je završio sa 19 poena na svom kontu.Ističe da je njegov tim prikazao više tokom cijele sezone.

“Prošlu utakmicu nisam nešto bio šuterski raspoložen. Večeras sam pogodio. Ekipa mi vjeruje. Išlo me malo bolje nego inače. Nisam gubio vjeru ni kad sam promašivao. Pet puta smo ove sezone dobili Igokeu. Ekipa je pokazala puno ove godine bez obzira na sve povrede koje smo imali. Što se tiče utakmice imali smo veliki minus u prvom poluvremenu 11 razlike. Uspjeli smo se do poluvremena vratiti na pet i to je bio ključ meča. Nusmo im dali da se odlijepe, kao prošlu utakmica u Laktašima. Kapa dole mojim momcima. Svaka čast ekipi Igokee na fer i korektnoj borbi kroz cijelu seriju”, rekao je novinarima u Laktašima Marko Ramljak.

Mostar sada nakon fudbalera ima i košarkaše, koji su šampioni BiH.

“Ne znam stvarno šta se desilo. Fudbal je nekako bio uvijek u prvom planu, nadam se da smo sada digli i košarku na viši nivo kakav Mostar zaslužuje. Da košarka ima tretman u Mostaru kakav zaslužuje. Nadam se da ćemo ovim uspjehom podstaći neke nove stvari u Mostaru”, kaže momak, koji je rođen u Posušju 1993. godine.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili