Vlašić: Bili smo ozbiljni cijelu godinu

Trener Zrinjskog nakon osvajanja titule šampiona BiH.

Zrinjski je igrao prvo finale šampionata BiH i odmah je došao do titule. U finalnoj seriji savladana je Igokea sa 3:1 u pobjedama. Odlučujući treći trijumf košarkaši Hrvoja Vlašića ostvarili su u Laktašima.

“Bili smo ozbiljni cijelu godinu. Vrijedno smo radili. Imali smo i dosta problema, ali smo stalno bili prvi. U ligaškom dijelu u ligi za prvaka. Mis mo došli na večerašnju utakmicu sa idejom da nemamo šta izgubiti, a da možemo puno dobiti. Da skinemo taj teret da pokušamo ovde dobiti da se maknemo od zadnje utakmice. Sigurno da bi bio veliki pritisak na nama. Za mene je velika čast što sam kao trener osvojio titulu šampiona sa Zrinjskim”, rekao je po završetku meča trener Zrinjskog.

Njegova ekipa je pet puta ove sezone dobila Igokeu.

“To su bile dobre utakmice sve. Ona druga u plej ofu je bila lagana za Igokeu.Sve druge su bile otvorene. Bila je jedna serija utakmica, ono što se kaže nadmudrivanja taktičkog. Bila je bitna i energija na kraju sezone. Mi smo pokazali i jedno i drugo. Imali smo problema tokom sezone i sa povredama igrača. U drugoj utakmici povrijedio nam se Mari. Većina mojih igrača nije bila u ovakvim situacijama osjetila je priliku i uzela titulu”.

Vlašiću je ovo druga sezona na klupi Zrinjskog. Ističe da je igranje Druge ABA lige bio jedan od ključnih detalja za osvajanje titule.

“Sigurno ABA dva nam je dala u kontinuitetu dobre utakice. U početku nam je bila nepoznanica, međutim igrali smo je dobro”.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili