Milaković: Kvalitet presudio

Igokea nakon pet uzastopnih sezona nije šampion BiH.

Šampionski pehar pobjednika prvenstva BiH, nakon pet godina “stanovanja” u Aleksandrovcu, mijenja adresu. Ide u Mostar kod košarkaša Zrinjskog, koji su u finalu sa 3:1 u pobjedama bili bolji od Igokee.

Trener Igokee Žarko Milaković nema dilemu šta je presudilo u finalnoj seriji.

“Kvalitet Zrinjskog. Pokazali su i kroz prvenstvo i finalnu seriju da imaju kvalitet više. Imali su i hrabrost i sve ono što donosi košarka. To su i pokazali, mi nismo uspjeli da odgvorimo tokom finalne serije. Propustili smo neke svoje šanse, koje smo imali u Mostaru. Da vratimo samopouzdanje. Ova utakmica je bila pod velikim pritiskom”, rekao je Milaković.

Njegova ekipa je u nekim momentima pravila početničke greške i dobrim dijelom su sami sebe pobijedili.

“Neshvatljive su neke stvari koje su se dešavale tokom utakmice. Otvaranje poluvremena, završetak utakmice kada smo imali tri poena prednosti i kontranapad i posjed da odemo na zicer. Nisam bio zadovoljan kako smo donosili odluke tokom čitave ove serije.To je na kraju rezultiralo da Zrinjski bude prvak. Sve čestitke zasluženo su došli do titule”, rekao je Milaković, koji je ove sezone vodio juniore Igokee do titule šampiona Republike Srpske i do trećeg mjesta u ABA ligi. Sa Student Igokeom je osvojio Kup Republike Srpske. Prvi tim je preuzeo u finišu sezone.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili