Marina Maljković: Imamo dobru radnu energiju

Trening kosarkasica Srbije u hali Vizura. Beograd, 12.11.2021. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Zene

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u subotu u ranim jutarnjim časovima putuje u Hrvatsku, gdje će u Zaboku u nedelju od 18.00 (TV SK 2) časova odigrati protiv domaće Hrvatske prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evrobasket 2023. godine.

Na put kreće svih 15 igračica koje su vrijedno radile u prethodnih šest dana u Beogradu.

Novi je tim i ne možemo u ovom trenutku da pričamo o mogućnostima. Ono što je bitno je da one dobro rade i da imaju dobru radnu energiju. Igračice koje imaju već nekog iskustva u reprezentaciji su sasvim fino uvele mlade snage u priču koja je drugačija od one ljetos, jer su one sad u prvom planu i one treba da daju koševe. Iskreno, one treba da razgovaraju na terenu i da pokažu da li su spremne za ovako nešto, da li su spremne za ovaj nivo. Činjenično igraju dobro u klubovima, pokazuju napredak od ljetos, kada su bile sa nama četiri mjeseca na ovaj ili onaj način. To je dosta vremena i zato je to bio momenat kada su stvarno napravile veliki pomak. Sada im ide ono najzanimljivije, hajde da ih pustimo da pričaju, ja se nadam da će to biti pozitivno. Sada su stvarno one važne i od njih sve zavisi”, istakla je selektor reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Juče je odigran prvi meč u grupi u kome je Hrvatska u Botevgradu pobijedila Bugarsku sa 84:73.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

38 reprezentacija bori se za 14 mjesta na Eurobasketu 2023. godine gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije. Plasman će iz kvalifikacija obezbediti 10 reprezentacija – pobednika grupa, kao i još 4 najbolje drugoplasirane ekipe.

foto:KSS

About The Author