Marina Maljković: Grupa – ni najteža, ni najlakša

MARINA MALJKOVIC selektor i trener kosarkasica reprezentacije Srbije na utakmici Olimpijskog kvalifikacionog turnira protiv Nigerije u hali Aleksandar Nikolic Pionir, Beograd, 08.02.2020. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Nigerija, Kvalifikacioni turinir, Olimpijada Tokio, Zene

Žrijebom u Valensiji odlučeno je da će najbolje košarkašice Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu (17-27. jun 2021, Valensija i Strazbur) igrati u B grupi u Valensiji sa nacionalnim timovima Crne Gore, Italije i Grčke.

Trofejna selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije Marina Maljković iznijela je utiske posle žreba.

“Nikada ne dajem značaj žrijebu, jer su to stvari koje nisu u našim rukama. Moj fokus je da ono što možemo da kontrolišemo uvijek bude maksimalno dobro odrađeno. Time sam, zajedno sa svojim stručnim štabom, opterećena i vodim računa svakog dana da sve u tom smislu protekne u najboljem mogućem redu”.

O sastavu grupe, Maljkovićeva kaže:

“Grupa u kojoj ćemo se takmičiti na Evropskom prvenstvu nije ni najteža, ali ni najlakša. Italija je tipičan primjer neugodne ekipe protiv koje može da se igra, ali koja zna da kazni svaku grešku. Crna Gora sa novom selektorkom, bivšom košarkašicom, predstavlja novu energiju i krasi je velika borbenost. Reprezentacija Grčke je možda na papiru malo slabija nego što je bila prethodnih godina, ali posjeduje izuzetno talentovane i borbene mlade igračice”.

Reprezentaciju očekuju ozbiljne pripreme za Evrobasket.

“Prethodna godina je, zbog pandemije, bila neizmjerno teška za cijeli svijet. Činjenica da ni u jednom kvalifikacionom prozoru nisam mogla da računam na kompletan stručni štab zbog raštrkanosti na sve četiri strane svijeta, pokazuje dodatni problem i nelagodnost za našu reprezentaciju. Razmišljamo isključivo o nama. Program je, kao i svake godine, odavno isplaniran do posljednjeg detalja, tako da spremne dočekujemo pripreme. Znamo da imamo mnogo toga da uradimo da bi sve bilo na visokom nivou. Svjesne smo da više nismo onaj tim iz 2015. godine i da ovog ljeta moramo da prolijemo mnogo, mnogo više znoja nego ranije, da budemo na potpunom maksimumu predanosti i da budemo fokusiranije kako bismo ostvarile neko zadovoljstvo i na Evropskom prvenstvu, i kasnije na Olimpijskim igrama. Ovo ljeto biće potpuno specifično i izuzetno naporno za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije” zaključila je selektorka Marina Maljković.

foto:kss

About The Author