Maljkovićeva skratila spisak

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije Srbije za Zlatiboru ušle su u treću nedelju.

Ekipa svakodnevno vrijedno radi kako bi podigla nivo forme i uigrala sve linije, kako u odbrani tako i u napadu. U danu kada se snimao promo spot za nastup košarkašica na EP, selektor tima Marina Maljković iznijela je utiske o treninzima.

“Pozitivna stvar je što smo krenule dosta prije EP da bi vrednim radom nadoknadile sve probleme i sitne povrede. Većina igračica zna kako funkcioniše sistem. Trudimo se da svakodnevnim radom popravimo greške, da više treniramo, da budemo što spremnije, posvećenije i da devojke na terenu budu one prave za Srbiju”, kaže Marina Maljković.

Naš tim grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu igraće u Zrenjaninu protiv Bjelorusije, Rusije i Belgije.

“Mi se od prvog dana spremamo za našu grupu. Digli smo maksimalno nivo odgovornosti svakog člana reprezentacije. Danas smo veoma daleko od željene forme, ali ima dosta prostora za napredak. Imamo plan kako da u narednih mjesec dana sve dođe na svoje mjesto. Nismo više reprezentacija koja je osvajala medalje prije tri i četiri godine, ali želimo da opet, uprkos realnim problemima, iznenadimo sve i pronađemo tajni recept za 12 najborbenijih srpskih košarkašica”, govori Marina Maljković.

Ekipa na Zlatiboru je osvježena. Od ponedeljka se timu priključila Ana Dabović, koja je prošle nedelje završila sezonu u Francuskoj, a od danas će na treninzima biti i Kristina Topuzović, osvajačica titule prvaka Rumunije i perspektivna Anđela Dugalić, koja stiže iz Sjedinjenih Država.

“To je upravo ono što sam pominjala sa Bajaginom pjesmom „Biseri rasuti po celom svetu“. Pozivam sve naše igračice iz čitavog svijeta da nam se jave i svaka od njih će dobiti priliku da se pokaže i nametne. U više navrata sam istakla da moja briga za srpsku žensku košarku ide daleko u budućnost i ovo je samo jedan korak na tom putu. Želim da se naša djeca rasuta po svijetu odluče da igraju za Srbiju”, istakla je Marina Maljković.

Anđela Dugalić ima samo 18 godina. Igra na poziciji krila i visoka je 193 centimetara. Iz Ilinoja je, od naredne sezone će igrati za univerzitet Oregon i rangirana je kao 33. prospekt u čitavim Sjedinjenim Državama među srednjoškolkama.

“Spisak igračica na Zlatiboru skratila sam za tri imena – Aleksandra Račić, Ivana Brajković i Katarina Zec, kojima sam zahvalna na dosadašnjem radu”, zaključila je Marina Maljković.

Srpski tim takmičenje počinje u grupi D u Zrenjaninu, gdje će u „Kristalnoj dvorani“ igrati protiv selekcija Bjelorusije, Rusije i Belgije. Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbijediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili