Maljković:Bolji tim je pobijedio. Nema tu mnogo iznenađenja

Košarkašice Srbije boriće se za bronzanu medalju na igrama u Tokiju.

Srbija je u polufinalu izgubila od SAD-a 79:59 i slijedi borba za bronzu.

“Bolji tim je pobijedio. Nema tu mnogo iznenađenja. One su ipak tim Sjedinjenih Američkih Država, iako su napravili neke promjene i ostalo. To je i dalje tim koji je veoma teško pobijediti. Da ne brojim korake, reći ću samo da su jedan veliki korak ispred svih nas. I stvarno nije lako pobijediti ih. Ipak, možeš da igraš protiv njih i da daš sve što imaš. To smo uradili u nekim dijelovima utakmice. Imali smo veoma lošu prvu četvrtinu, pa smo onda nešto i igrali u ostatku utakmice. Naravno, to nije bilo dovoljno za tako snažan tim kakav ima SAD. Kao što smo znali poslije velike pobjede protiv Kine, i dalje ništa nismo osvojili, za 24 časa nas čeka nova utakmica”, rekla je Marina Maljković selektor Srbije.

Na pitanje da je pokušavala da odmori nosioce za meč za treće mjesto, jer su one većim dijelom drugog poluvremena presjedile na klupi i da na taj način napravi neki balans, Maljkovićeva je rekla:

“To je bio jedan od razloga. Drugi je kvalitet igre koji su djevojke sa klupe donijele. Ubacile su 42 poena. I to je najviše bio razlog zašto su starteri manje igrali. Pokazale su energiju, igrale veoma agresivno u odbrani. Nisu samo ušle na teren, već su zaista i igrale. I to vrlo agresivno protiv najboljih na svijetu. Zato su bile na terenu. Naravno, kao trener morate da napravite neki balans, jer nas čeka nova utakmica za 24 sata. Ali te igračice su i zaslužile da igraju ovu utakmicu”.

Srbija će imati više vremena za odmor i pripremu meča za treće mjesto, u odnosu na rivala iz drugog polufinala. Da li bi to mogla da bude prednost, bio je pitanje za selektorku Maljković.

“Ne mislim da će napraviti neku razliku, da će biti odlučujuće, da se tako izrazim. Kada imate još jednu šansu da osvojite medalju, definitivno će odlučiti to ko bude želio više, ko je „gladniji”. To je sigurno”.

Anđela Dugalić je odigrala prve minute i postigla prve poene na Olimpijskim igrama.

“Bila je teška utakmica, fizički i mentalno, protiv najboljih igračica na svijetu, ali, imala sam sreće da igram protiv njih i mogla sam mnogo da naučim iz ove utakmice. Mnogo sam mlađa od njih i imam još mnogo toga da naučim. Moramo da nastavimo dalje, već sutra nas čeka važna utakmica i na tome je sada naš glavni fokus. Moramo da završimo započeti posao”.

foto:fiba

About The Author