Cedevita Olimpija – Crvena zvezda 1:1 u polufinalu ABA lige.

Ljubljančani su slavili u drugoj utakmici polufinalne serije predsvojim navijačima nakon produžetka 88:80 (24:29,19:15,16:10,17:22,12:4) i majstorica u beogradu će odlučiti ko će u finale.

Imala je domaća ekipa devet poena prednosti pred kraj posljednje četvrtine, ali Zvezda nije odustajala i do produžetka je došla na nesvakidašnji način. Nakon što je Murić podogio dva bacanja domaći tim je imao prednost 76:73 na tri ipo sekunde do kraja. Nakon tajm auta trojku promašuje Ivanović, loptu hvata Mitrović koji je fauliran prije isteka vremena, a poene je postigao nakon što se sirena oglasila. Sudije su gledale snimak i potvrdili poene na 0,1 do kraja. Mitrović je pogodio i dodatno bacanje i odveo svoj tim u produžetak. U dodatnih pet minuta domaći tim nije pao, naprotiv odigrali su vrhunski i obezbijedili novi meč.

Pravila u ovoj situaciji su jasna. Ako je faul, a lopta nije izašla iz ruku prije nego što se sirena oglasi ne priznaju se poeni nego se sviraju dva ili tri bacanja.

Za pobjednike Edo Murić 21 poen, Jaka Blažič 12, Jogi Ferel i Zoran Dragić po 11, Alen omić 10. Na drugoj strani Ognjen Dobrić 15, Nejt Volters i Ostin Holins po 14 poena.

foto:ABA league/Dragana Stjepanović