Lounge bar Fargo najbolji u Srpskoj

„Lounge bar Fargo“ iz Prnjavora pobjednik je finalnog turnira Nikšićko pivo 3×3 Republika Srpska koji igran u Banjaluci, pa su tako potvrdili apsolutnu dominaciju ovog ljeta, jer su i šampioni ligaškog dijela.

Prnjavorčani u sastavu Dejan Lazić, Dejan Jovanović, Marko Slijepčević u Aleksandar Petrović u finalnom susretu rezultatom 18:16 bili su bolji od ekipe „Inving“ iz Prijedora za koju su igrali Nikša Milunović, Stefan Milošević, Dejan Ćup i David Marin.

MVP finalnog turnira bio je Aleksandar Petrović iz pobjedničke ekipe.

„Iza nas je sjajna sezona. Finalni turnir bio je kruna svega što smo postigli ove sezone, kada je riječ o turnirima u Republici Srpskoj, jer smo šampioni i ligaškog dijela. Pored ovih sjajnih rezultata, moram istaći da smo ove godine zaigrali i na dva Čelendžera, od toga jedan u Italiji a drugi u Austriji gdje smo osvojili visoko četvrto mjesto“, istakao je Petrović.

Na finalnom turniru Srpske nastupalo je osam najboljih ekipa, a pored pomenutih finalista nastup su izborili i „Nikos cafe bar“ iz Čelinca, „Jami Vrelo“ iz Drvara, „Svadbeni salon Lug“ iz Prnajvora, te tri banjalučke ekipe „Arborist 3×3“, „Vitorog“ i „Banja Luka 3×3“.

Četvrtfinale
Lounge bar Fargo – Banja Luka 3×3 21:13
Arborist 3×3 – Jami Vrelo 21:12
Nikos cafe bar – Vitorog 18:21
Inving – Svadbeni salon Lug 22:11
Polufinale
Lounge bar Fargo – Arborist 3×3 21:9
Vitorog – Inving 12:22
Finale
Lounge bar Fargo – Inving 18:16

Ljubiša Šikarac predsjednik 3×3 Republika Srpska izrazio je zadovoljstvo još jednom odličnom sezonom koja je i istorijska po tome što je šampion ligaškog dijela igrao na Čelendžeru.

„Jedna duga sezona je iza nas. Nakon 21 turnira u sklopu lige, koji su odigrani u različitim gradovima i opštinama u Srpskoj, imali smo i finalni turnir čime smo spustili zavjesu na ovogodišnji 3×3 spektakl u Srpskoj. Sa svim što smo uradili podigli smo stepenicu više u organizaciji i dali još veći zadatak sebi za narednu godinu. Cilj nam je da raste ovaj sport i liga, te da na godinu imamo još više gradova. Moram reći i jedno veliko hvala svim gradovima domaćnima, kao i Košarkaškom savezu Republike Srpske, jer su i oni zaslužni za ovogodišnji spektakl“, rekao je Šikarac.

I ove godine, svi ligaški turniri, kao i finalni turnir imali su uživo prenos na zvaničnom kanalu lige zahvaljujući sponzoru „Nikšićko pivo“.