Krupanj “osvojio” Prnjavor

Ekipa “Krupanj 3×3” iz Srbije pobjednik je turnira “lajt kvest” /Lite Quest/ „Vivia 3×3 Prnjavor“ i osvajač slota za Čelendžer u hrvatskom Lipiku, te novčane nagrade od 2000 KM.
Ekipa u sastavu Milan Milošević, Alen Vesković, Edin Vesković i FIlip Pejović u finalnom susretu savladala je ekipu “Partizan 3×3 Cerex”(Srbija) rezultatom 22:16, a za koju su igrali Ivan Popović, Marko Stevanović, Stefan Torbica i Nebojša Bošković.
MVP turnira bio je Edin Vesković iz pobjedničke ekipe, koji prvo čestitao svom rivalu u finalu, a zatim i svojim saigračima.
“Trenirali smo jako i posljednjih mjesec dana smo u žestokom ritmu sa puno turnira, ali evo trud se isplatio. Uzeli smo slot za Čelendžer”, rekao je Vesković, dodajući da je turnir u Prnjavoru iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji.
Ivan Popović iz “Partizan 3×3 Cerex” pohvalio je sjajnu organizaciju, istakavši da su nešto rasterećeniji igrali jer su već imali osvojen slot za Lipik.
Po prvi put sam ovdje ja, dok je moja ekipa već dolazila i moram reći da je sjajan ambijent bio oba dana turnira. Dobre su bile ekipe i odlično spremne. Slijedi nam sada Lipik. Odmorili smo zbog povrede našeg najboljeg igrača Marka Čakarevića i idemo dalje u borbu”, rekao je Popović.
Najbolji u šutiranju trojki bio je Aleksandar Ivetić iz ekipe „Inving“ (BiH), a najbolji u zakucavanju Andrew Kelly iz tima „Wuxi Huishan NE” (Kina).
Turnir je ove godine okupio 12 ekipa iz Švedske, Španije, Kine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.
„Iza nas je odličan turnir, uprkos tome što nam je FIBA pomjerila sedam dana ranije turnir i neke ekipe nisu mogle doći zbog velikog rasporeda turnira. Zadovoljstvo nam je bilo biti domaćin svim ovim ekipa. Nadam se da ćemo i u narednom periodu zadržati status “lajt kvest”“, rekao je Ljubiša Šikarac, član Organizacionog odbora tunira, dodajući da finalisti u Lipiku uzimaju slot za Masters u Lozani u Švajcarskoj.
Zlatni sponzor turnira je opština Prnjavor, dok su generalni pokrovitelj bili „Leburić komerc“ i „Fortuna marketi“.
„Važno je istaći da ova tradicija traje 26 godina i ovo je jedna od najboljih manifestacija. Zadovoljstvo mi je i da po četvrti put neko iz našeg Prnjavora ide u viši rang takmičenja“, rekao je Darko Tomaš ,načelnik opštine Prnjavor.
Na tribinama prnjavorskog “lajt kvesta” našao se i selektor 3×3 reprezentacije Srbije Marko Ždero.
Nakon profesionalnog turnira na „Vivia 3×3 Prnjavor“ od 18. do 21. jula igra se omladinski turnir, a 22. jula igraće se “Nikšićko pivo 3×3 liga Republike Srpske” na kojem se očekuje učešće 16 ekipa.

foto:promo