Lider Evrolige dolazi u Beograd

foto: Nikola Vuruna/Igokea

Košarkaši Crvene zvezde igraju u petak utakmicu 22. kola Evrolige protiv lidera na tabeli ekipe turskog Anadolu EFES-a.

Pred crveno-bijelima je težak zadatak i utakmica sa ekipom koja je u dosadašnjem toku Evrolige pokazala najviše, o čemu govori i pogled na tabelu – prošlogodišnji finalista Evrolige iz Vitorije stiže u Arenu sa skorom 18-3.

Pred ovaj duel trener Crvene zvezde mts Dragan Šakota kaže:

„Očekuje nas meč protiv ekipe koja je najbolja u Evroligi, koja je najviše pokazala, i koja u svom sastavu ima igrača koji trenutno pravi razliku i igra fantastičnu košarku. Ovakva utakmica je prilika da uživamo, da gledaoci gledaju lijepu i kvalitetnu košarku. Bez obzira na sve rečeno o ekipi EFES-a, mi imamo i naše ambicije, pripremićemo se za ovu utakmicu, borićemo se, i uz čvrstu odbranu i podršku možemo do rezultata bez obzira na to što je EFES popunjen na svim pozicijama najmanje sa dva igrača“ rekao je trener Crvene zvezde koji  će i za ovaj meč neće imati sve igrače na raspolaganju (povrede Čovića, Jagodića Kuridže).

Kapiten Branko Lazić:

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica, EFES je pokazao i ove i prošle sezone da je izuzetno jak sastav, popunjeni su na svim pozicijama, igraju odlično. Dolaze nakon prve pobjede nad Realom u Madridu poslije 15 godina, i to bez nekoliko važnih igrača u svom sastavu. I to govori koliko su dobri ove godine. Ali, niko nije nepobijediv. Pod uslovom da se pridržavamo plana, da igramo odbranu do krajnjih granica i naravno uz naše navijače i podršku – ništa nije nemoguće. Zna se od koga kreće sve, Šejn Larkin se nametnuo kao lider te ekipe i igra sjajno ove sezone, ali svi ostali počev od Vase Micića, pa do centara, svi zajedno čine tim koji je prvi kandidat za osvajanje titule ove sezone“ rekao je Lazić.

Utakmica Crvena zvezda mts – Anadolu EFES igra se u petak od 19 časova u „Štark Arena“.

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author