Lešić: Bitne su pobjede, a ne lični učinak

Sava Lešić o dosadašnjem individualnom učinku.

Sava Lešić definitivno je prvo ime Igokee u pripremnim mečevima. na govoro svakoj utakmici ima dabl dabl učinak.

“Zvuči kao stereotip, ali zaista sve zasluge idu na račun mojih saigrača, sa kojima vrijedno treniram da bismo što spremnije dočekali Superkup i početak ABA lige. Kada je u pitanju moj učinak, jednostavno ne gledam da li je u pitanju prijateljska ili zvanična utakmica, te uvijek dajem maksimum jer samo tako možemo da se uigramo i što bolje upoznamo na terenu. Ne gledam individualni učinak, bitno mi je da ekipa ima koristi od mene i da pobjeđujemo. Malo smo se tražili u prvim mečevima, što je bilo za očekivati, ali svakim danom sve smo skladniji i sklopili smo ekipu koja bi mogla da napravi nešto više na Jadranu”, izjavio je Lešić za “Glas Srpske”.

Ekipa imaj problema zbog odsustva Tomislava Zubčića i Darka Talića, koji sa reprezentacijama Hrvatske i BiH igraju mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Dosta nedostaju jer je smanjena rotacija, a propustili su i mečeve na kojima smo se uigravali. Dok su bili na treninzima, vidjelo se da su dobri momci koji žestoko treniraju i da se s njima može sarađivati. Posebno nedostaje Zubčić, koji je izuzetan igrač i koji mi je partner u reketu. Amerikanci se dobro uklapaju i za njih je sve ovo novo”, istakao je Lešić.

Rival u Superkupu, kojem će biti domaćini od 20. do 23. septembra, biće im Budućnost.

“Pored nas, tu je još sedam ekipa i sve su jake, tako da nema lake utakmice, pa nismo ni mogli da dobijemo nekog slabijeg. Aktuelni šampion ABA lige dolazi nam na noge i nismo opterećeni rezultatom. Prednost je na njihovoj strani i važe za favorita. Dobro će nam doći taj meč da vidimo koliko možemo. Pružićemo snažan otpor, to je sigurno, a ko zna, možda se desi i neko iznenađenje”, rekao je Lešić.

foto:igokea.rs

About The Author

Možda ste propustili