Kikanović i Repeša: Agresivnost

BiH u nedjelju dočekuje Češku.

Nakon poraza od Finske, selekcija BiH u nedjelju u Sarajevu je domaćim selekciji Češke, koja je jednom nogom na Svjetskom prvenstvu.

Nakon pobjede protiv Rusije imaju učinak od šest pobjeda i poraza. Selektor BiH Jasmin Repeša volio bi da njegova selekcija ako je moguće ponovi partiju iz posljednje četvrtine protiv Finske,

“Iako veći dio utakmice nije bio na nivou koju hoćemo, krenuo bih od pozitivne stvari kako je utakmica završila i mislim da je to poruka kako da sutra krenemo. Vjerujem da možemo dobiti jednu reprezentaciju koja je izuzetno jaka, koja dolazi kompletna u Sarajevo, ali čeka nas zaista težak posao. Prije svega nivo agresivnosti mora biti veći. Problemi koje smo imali u organizaciji su objektivni s obzirom na to da smo faktički bili bez plejmejkera i da su pojedini igrači morali promijeniti pozicije. Musa je morao preko 35 minuta igrati kao plejmejker što inače ne igra i mislim da je to u najmanju ruku vrlo solidno napravio”.

Jan Veseli i Tomaš Satoranski udarni je tandem Češke. Elmedin Kikanović se nada pomići publike.

“Češka je drugačije posložena ekipa, koja dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobjede nad Rusijom. Moramo pojačati agresiju u igri i to mora biti na nivou tokom cijelog meča. Oni su atletski dobri, imaju visoke igrače u reketu i moraćemo ih iskontrolisati u tom segmentu.Pobjedom se vraćamo u trku za SP, potrebna nam je podrška i energija navijača da dođemo do važnog trijumfa”, rekao je kapiten reprezentacije BiH.

Susret BiH – Češka Republika igra se u nedjelju u dvorani “Mirza Delibašić” od 20 časova.

TABELA: Francuska 6-1, Češka 6-1, Finska 4-3, Bugarska 3-4, Rusija 3-4, BiH 2-5.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili