Tomić: Ovo je škola

Košarkaši Crvene zvezde u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak sezone savladali Nižnji Novgorod rezultatom 88:77 (23:17, 21:22, 16:17, 28:21).

Bila je to peta pobjeda u pet pripremnih mečeva ekipe, koju sa klupe predvodi Milan Tomić.

“Bila je utakmica koja nam dosta znači, prijateljski meč sa jakom ekipom. Pripremni period je, mislim da je ovo bila jedna od naših najboljih utakmica. U utakmicama koje dobijete sa 30 i više poena razlike ne možete da pravite velike analize. Protiv Antverpena u srijedu smo gubili 20 razlike i u 10 minuta smo napravili ‘plus’ 29 razlike. To se uči, ova ekipa mora da uči, da radi. Desiće se u toku sezone da gubimo 10 razlike, a da moramo da dobijemo i sve je ovo škola. Pogotovo za mlade igrače, koji treba još da rade i nemaju još tih košarkaških ‘slika’ kako da se vrate u rezultat. Kad je 30 razlike svi kažu ‘Dobro je, idemo dalje’, a ja ne mogu ništa da im pokažem”, kaže Tomić.

Zvezdu očekuje Superkup u Laktašima naredne sedmice.

“Na svim utakmicama sam davao šansu svim igračima. Protiv Nižnjeg je Ragland igrao malo više, 29 minuta, ali je na svim utakmicama prosek 17-18 minuta. Svi igraju, imaju šansu da se pokažu, ko bude najbolji i ko bude imao najviše želje da se dokaže – on će igrati. Na Superkupu će biti uigravanja, ali ajde i da dobijemo. Ovde ima devet novih igrača u odnosu na prošlu godinu. Sa devet novih igrača treba da se radi, oni moraju da napreduju svakog dana. Ne očekujem da bude napredak od 300 odsto i da Boriša Simanić odskoči u roku od nedelju dana i da za sedam dana postane NBA igrač. Hoću da radimo svakog dana, korak po korak i da u toku sezone napravi odskok. On je veliki talenat. njega koristim kao primjer”.

foto:kkcrvenazvezda

About The Author

Možda ste propustili