Đorđević: Ponos je jako bitan faktor u DNK ovih igrača

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević najavio meč prootiv Estonije.

Srbija nema pravo na kiks protiv Estonije u Beogradu u meču kvalifikacija za Svjetsko prvnestvo. Meč je na programu u nedjelju od 20 časova i 15 minuta u dvorani “Aleksandar Nikolić”, od 20.15 sati.

“Utakmica sa Estonijom, druga u ovom “prozoru”, veoma je bitna. Ne smijemo da napravimo nijedan pogrešan korak ovde, nadam se da ćemo uz podršku publike pobijediti. Spremni smo, moramo da gledamo u svoj tanjir i da podignemo svoju igru na viši nivo ukoliko želimo trijumf. Tim će ostati isti kao u prvom meču”, rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Selektor se osvrnuo na utakmicu protiv Grka.

“Nismo na najbolji način odigrali taj meč. U većem dijelu smo na pogrešan način tražili rješenja, uz individualne napadačke opcije, pogotovo u ovom momentu spremnosti igrača. Trebalo je odbranom da se tražimo, bilo je mnogo grešaka, utrčavanja sa strane pomoći, tri izuzetno važna skoka u posljednjoj četvrtini, par ne tako dobro odrađenih “pik en rol” situacija… To su neki tehnički elementi koje moramo da popravimo. Šut nas nije htio, nisu ušle neke lopte koje je trebalo da uđu. Vidi se da trenutno forma nije na nivou za takvu utakmicu. Grci su imali veću želju uz podršku sa tribina i zasluženo slavili. Za nas šteta, sada idemo dalje. Taj poraz neće previše uticati na razvoj situacije u grupi, ne komplikuje situaciju previše zbog njihovog dobrog rezultata. Puno puta smo igrali sa njima i ostvarivali dobre rezultate. Oni su iz toga izvukli pouke i na nama je sljedeći put da se revanširamo. Imaju kvalitet, karakter, iskustvo, dugo godina igraju zajedno i bili su bolji”, rekao je Đorđević i nastavio:

“Ne treba da gledamo ostale rezultate, već da vodimo računa o nama, da odigramo sa većom željom, boljim pristupom i žestinom koja je nedostajala u pojedinim momentima na Kritu. Napravili smo malu analizu, pogledali se i to je zadatak svih koji su na terenu, da u tim fizičkim elementima smanje nedostatke neke neuigranosti, kako napadačke, tako i odbrambene… Naši igrači su profesionalci, imaće određenu reakciju. Ponos je jako bitan faktor u DNK ovih igrača”, objasnio je selektor Aleksandar Đorđević.

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili