Lešić: Jurili su nas, prijetili da će nas ubiti pred djecom

Hrvatski mediji su večeras objavili da je došlo do incidenta u kojem je učestvovao srpski košarkaš Sava Lešić.
Naime, oni su naveli da su porodica košarkaša i on pretukli hrvatsku porodicu posle svađe na autoputu. Ispostavilo se da je Lešić bio meta napada oca, hrvatskog branitelja koji sada radi u policiji, i sina koji je vojno lice. On je dao izjavu za Sportal koju prenosimo u cjelosti:

Prije ulaska u selo Kosovo pored Knina htio sam da obiđem auto nemačkih registracija koji mi nije dozvoljavao da ga obiđem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smjera gdje su sekunde dijelile mene i moju porodicu od katastrofalnog udesa – navodi košarkaš Sava Lešić.

Nakon toga, kako nam priča, na prvom isključenju je stao da vidi razlog zbog čega je ta žena to uradila, pogotovo što je i ona imala malo dijete u kolima.

“Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz kola, djevojčica od 13 godina je skočila na nju i krenula da je čupa. Razdvojio sam ih, ušli smo u kola, krenuo ka našem zaseoku i primjetio da me to vozilo prati i slika auto konstantno. Kada smo stigli kući poslije nekih 30 minuta došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tada kreću da traže po dvorištu auto i kada je mlađi vidio moj auto krenuo je da viče: To je taj to je taj, a stariji: Ubili ste mi majku 95. sad ću vas pobiti sve i krenuo je da udari mog brata, u dahu je rekao Lešić, pa nastavio:

“Nakon toga smo u samoodbrani odregaovali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovjek je otišao do kola da izvuče lanac sa metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo ka meni gdje sam pokušao da se branim bježeći. Nakon toga dok me je jurio on je pao, što sam ja iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gdje se mlađi povukao odmah a stariji je nastavio sa prijetnjama. Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su sva djeca mog brata i mene bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je mnogo stresno za sve nas to da gledamo. Na svu sreću oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prinuđen da dam ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima, više de po ovom pitanju neću oglašavati, za Sportal je rekao Lešić.

Hrvatski mediji su kao udarnu vijest večeras objavili priču u kom je Lešić bio akter, ali ga predstavili i pogrešno, kao provokatora. Napisali su kako je neko iz automobila srpskog košarkaša pokazao tri prsta tokom preticanja drugog što je iniciralo raspravu na autoputu, te je ona izazvala sukob u Lešićevom dvorištu pošto je “ženska osoba iz automobila košarkaša napala 13-godišnjakinju”. Hrvati su pisali kako su otac i sin, policajac i vojno lice, kod Lešića došli da bi razgovarali što nije slučaj prema tvrdnji srpskog košarkaša, te dodali kako je 53-godišnjak odmah udaren letvom po glavi, što se takođe ne poklapa sa onim kako se radnja odvijala.

foto:kosarka24.ba