Mladost ili Student Igokea?

Finale košarkaškog Kupa Republike Srpske igra se u utorak u Mrkonjić Gradu.

 

Košarkaši Mladosti brane trofej, koji su osvajali prethodne dvije godine. Igraju na domaćem terenu i favoriti su protiv Student Igokee, koja će prvi put igrati finale.Ipak trener Mladosti Goran Sladojević u izjavi za naš portal poziva na ozbiljnost.

“Ne bježimo od uloge da smo favoriti. Spremni smo. Moram reći da je sa druge strane mlada generacija Igokee došla do velikog uspjeha. Drago mi je da rade dobro sa mladim igračima. Oni bi trebali da nose regionalnu košarku u narednom peroidu. Ti mladi igrači Ilić, Nikolić i Janković. Ne bježimo od uloge favorita, ali se isto malo pribojavamo. Oni dolaze bez opretećenja. Mi se pripremamo i mislim da ne bi trebali dozvoliti iznenađenje. Želimo treći put za redom da osvojimo Kup Republike Srpske”, rekao je Sladojević.

Student Igokea je mladi tim Igokee, koji igra Prvu ligu Republike Srpske,koji je izborio final four Juniorske ABA lige.Aktuelni su juniorski šampioni BiH. Potpomognuti su Nemanjom Nikolićem,koji ima 19 godina.

Ove dvije ekipe su odigrale prijateljski meč 28.avgusta prošle godine,koji je poslužio Mladosti kao priprema za kvalifikacioni turnir Druge ABA lige.

“Finale Kupa biće prilika da vidimo koliko smo u odnosu na taj meč napredovali za pet mjeseci i kroz treninge i utakmice. Oni su iskusniji i imaju kvalitet više. Tu smo gdje smo i sigurno da ćemo pokušati odigrati dobru utakmicu i pokušati parirati Mladosti.Mi sa Prvom ligom finalom Kupa dobijamo neophodno iskustvo i to nama puno znači.Sigurno će biti lijep ambijent u Mrkonjić Gradu, koji će i nama značiti”, rekao nam je trener Student Igokee Žarko Milaković.

Finale Kupa Mladost – Student Igokea igraće se u utorak od 17 časova i 30 minuta uz prenos na RTRS plus.

foto:printscreen,kosarka24.ba

About The Author