Krušlin: Nemam vremena za kafu bukvalno

Filip Krušlin izdanak je Cibonine škole košarke.

Trenutno nastupa za najbolji hrvatski klub Cedevitu sa kojom ove sezone igra veliki broj utakmica. Cedevita igra u Evrokupu, ABA ligi kao i domaćem prvenstvu. Krušlin je za naš portal govorio o velikom boju utakmica i na pitanje ima li vremena za individualni rad samo je pogledom „presjekao“.

„Nemam vremena ni za popiti kafu, doslovno, a kamoli za trening.Tu realno nema vremena za zbiljniji trening.Svaki drugi dan igramo, plus putovanja. To su sve treninzi sat, sat ipo, plus gledanje videa“, kaže Krušlin i nastavlja:

„Izuzetno teško nam je. Doslovno ne znamo s kim igramo narednu utakmicu. Teško se i pripremati za protivnike. Ipak mislim da ova ekipa ima karakter. Da je više puta pokazala ove sezone gdje smo se vraćali u teškim utakmicama.Tako da uz sve nedaće mislim da ekipa karakter i smo to pokazali više puta ove sezone. Mislim da nam je ovaj prvi mjesec ove godine jako bitan za sva takmičenja, tako da ko preživi pričaće“, kaže Krušlin.

Karakter je možda i nedostajao Cedeviti prethodnih sezona za neki veći uspjeh (titula u ABA ligi) s obzirom na ulaganja u ekipu.

„Mogao bih se složiti s vama u neku ruku. Mislim da je ova ekipa pravljena na taj način da prvenstveno igra dobru odbranu.Igranje na tri frotna je dosta zahtjevno i ne možete očekivati da svaku utakmicu odigramo dobro. Mislim da bez dobre odbrane nema ostvarivanja zacrtanih ciljeva. Napadački dan može biti ovakav ili onakav, ali ako vam je odbrana dobra uvijek ste u utakmici”.

U ovakvom ritmu utakmice dođu kao nagrada.

„Odigrati utakmicu nije problem. Problem su putovanja, još kad idete kod Lokomotive na primjer, pa presjedanja. Pa evo sad i Trento imamo i to je sedam sati putovanja“.

Uz to Krušlin je igrao i za reprezentaciju Hrvatske, koja se nije proslavila u prve dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo,a javnost u Hrvatskoj to ne prašta.

“Dobro to je klasika. Naša javnost je dosta zahtjevna i dosta nerealna u  svojim očekivanjima i prognozama. Ne samo u košarci nego u bilo kojem sportu.Imamu tu tendenciju da više omalovažavamo nečije druge uspjehe nego što realno gledamo našu situaciju.Krenuli smo loše to je činjenica, ali mislim da imamo dosta vremena da popravimo situaciju”.

Krušlin je prije dvije sezone iz Cibone prešao u gradskog rivala Cedevitu. Kaže da u Zagrebu nema tenzije kad se nešto tako desi za razliku od nekih drugih sredina.

 “Ja sam proveo u Ciboni dugi niz godina. Došao sam u Cibonu sa 13 godina i mogu reći da sam osamdeset posto karijere proveo u Ciboni,koja je klub u kojem sam stasao. Nije to neko rivalstvo kao na način u drugom klubovima. Ja sam zadovoljan što sam došao u Cedevitu. Mislim da su me ljudi izuzetno lijepo prihvatili i ja sam im zahvalan na tome. Super se osjećam i nadam se da ćemo ispuniti sve ciljeve koje imamo“, završio je priču za naš portal Filip Krušlin.

foto:Nenad Vuruna/KkIgokea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author