KS BiH nema novca za osiguranje Muse i Nurkića

Novi problemi sa KS BiH.

Stručni štab objavio je spisak igrača na koje računa u mečevima protiv Finske i Češke. Na njemu su i dva košarkaša iz NBA lige Džanan Musa i Jusuf Nurkić.

Ipak neizvjestan je njihov nastup. Razlog – KS BiH nema novac da uplati njihovo osiguranje, a trenutno nemaju ni za put u Finsku 13. septembra.

“Poslali smo upit u NBA i čekamo odgovor o kojoj je tačno sumi riječ, ali kolika god da je, mi u ovom momentu nemamo novca da pokrijemo osiguranje. Drugi problem je i odlazak u Finsku, Savez to nije u mogućnosti sam finansirati”, rekao je član UO KSBIH Sejo Bukva za “Dnevni Avaz”.

Prema njegovim riječima, glavni problem je činjenica da nema pomoći institucija BiH, uprkos brojnim apelima iz Košarkaškog saveza BiH, ali i konkretnim prijedlozima, nije jasno odredila prema sportu, odnosno košarci, te da od ovih institucija praktično i nemaju nikakvu podršku.

“Član Upravnog odbora Mirsad Đolagić i ja najviše smo bili u kontaktu s predstavnicima državnih vlasti. Vodili smo brojne razgovore, nastojali da se situacija promijeni, da nam država jasno kaže na koji budžet možemo računati kada je njihova podrška reprezentaciji u pitanju. Međutim, sve je, praktično, bilo uzalud, ništa se nije promijenilo, država je digla ruke od nas, što zaista djeluje obeshrabrujuće. Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto u Upravnom odboru Košarkaškog saveza BiH, no ostaću tu još ovaj ciklus da pomognem koliko mogu. Kao što sam više puta isticao, bez velikih promjena kada je u pitanju odnos države neizvjestan je opstanak ne samo Košarkaškog nego i ostalih saveza na nivou BiH”, rekao je Bukva.

Reprezentacija BiH će se okupiti 30. avgusta u Sarajevu.  U Finskoj bi trebali gostovati 13. septembra, a tri dana kasnije dočekuju Česku u sarajevu.

foto.fiba

About The Author

Možda ste propustili