Kovačević: Samoinicijatino su organizovali izvlačenje

Sezona nije ni počela a već je burno u Bh košarci.

Stavovi većine se ne poštuju. Odnosno stav 11 klubova, koji su saglasni da Igokea, koja će igrati ABA ligu i FIBA Ligu šampiona ne igra prvi dio lige BiH, nije bitan za KS BiH. Oni su danas izvukli parove po kojima će Igokea igrati od početka lige.

 Član UO KS BiH iz Republike Srpske Siniša Kovačević,  kaže da je samovolja pojedinaca izdignuta iznad cijelog košarkaškog sporta u BiH.

“Ovo ne treba dizati na nivo klubova iz Republike Srpske  u odnosu na klubove iz Federacije I obrnuto, nego na sportske motive I mislim da je ovim ugrožena cijela košarkaška liga na nivou cijele BiH. Na današnjem sastanku nisu prisustvovali predstavnici  pet klubova iz Republike Srpske I mislim da je to logičan slijed događaja. Vidjećemo kako ćemo se  dalje očitovati prema ovom problem”, kaže Kovačević za ATV.

Dodaje da problem mora da se riješi na način da sve strane budu zadovoljne, ali I da se ispoštuje volja većine.

“Na poslJednjem sastanku Upravnog odbora KS BiH, koji je sastavljen od devet članova, po tri iz svakog naroda I nema preglasavanja, uopšte nije glasano o početku lige, kalendaru, o komesaru takmičenja, koji mora da se izabere, listama sudija I slično. Šta to znači; da nemamo ni komesara ni sudija”, kaže Kovačević I dodaje:

“Oni ako smatraju, u kancelariji KS BiH I ljudi iz dva, tri kluba, da liga može da bude bez pet muških I šest ženskih klubova iz Republike Srpske, ukupno 11 od 26 klubova, koji Savezu godišnje daju 120 hiljada maraka na kotizacije, a od toga nemaju ništa sem nepoštovanja…pa  možda mi I ne treba da učestvujemo u takvoj ligi”, zaključio je Kovačević.

foto:basket.ba