Kondić: Sezona dokazivanja

Košarkaški klub Igokea će u ovoj sezoni pružiti šansu mladim igračima kroz takmičenje u prvenstvu BiH. Jedan od košarkaša koji će dobiti priliku je Kosta Kondić.

On je od starta priprema na treninzima sa seniorskim timom. Igokea će ove sezone pored ABA lige, od starta igrati i prvenstvo BIH.

“Sigurno da mi rad sa prvim timom mnogo znači i da od starijih kolega mogu puno da naučim. Svaki trening je koristan i nastojim da budem što bolji. U klubu ističu da će mladi košarkaši dobiti šansu kroz ligu BiH i to je svakako dodatni motiv da se pokušamo nametnuti. Na nama je da dobro radimo i da tražimo svoju šansu kako bi se izborili za što veću minutažu. Mogu takođe i dalje igrati za juniore tako da ću naredne sezone imati puno prilika za dokazivanje”, istakao je Kondić za Srpskainfo”

Za mladog košarkaš nije bilo pauze tokom ljeta, jer je učestvovao na Evropskom prvenstvu divizije“B“ sa reprezentacijom BiH.

“Iako smo u reprezentaciji imali odličnu atmosferu i dobar rad, rezultat je nažalost bio lošiji od očekivanog. Osvojili smo tek 12. mjesto i mislim da nas je poraz od Češke umnogome poremetio i uticao na konačan rezultat. Ovi mečevi nam zaista puno znače, da odmjerimo snage sa vršnjacima iz čitave Evrope i vidimo na čemu treba da radimo u narednom periodu. Dobro iskustvo i sigurno da smo imali šta da naučimo”, dodao je Kondić.

foto:

About The Author