Kompromis na vidiku: Sastanak čelnika ABA i KLS-a

foto: aba league/Dragana Stjepanović

Sastanak rukovodilaca ABA lige i KLS biće održan u četvrtak, a na njemu će se govoriti o mogućim rešenjima za termine finala dva takmičenja, što su za Mozzart Sport potvrdili Milija Vojinović i Aleksandar Grujin.

Direktor KLS kaže za naš sajt da u ovom trenutku nema mjesta egoizmu i da je razgovor neophodan jer je u interesu srpske košarke.

“Tačno je da ćemo u četvrtak imati sastanak sa ABA ligom koji smo mi inicirali. Možda je to trebalo da dođe od strane ABA lige, jer smo mi vođeni interesima srpske kosarke i nacionalnih timova postavili datume, ali zaista u ovom trenutku nema mjesta bilo kakvom egoizmu. Mi smo spremni na kompromise kako bi smo pomogli i Zvezdi i Partizanu. Sastanak ce biti u poslijepodnevnim satima. Mi smo spremni na kompromis jer je to u interesu kosarke, a mi nismo razmišljali samo o seniorima, već o svim mlađim selekcijama”, poručio je Grujin.

Nedugo zatim javio se i direktor ABA lige Milija Vojinović koji je izrazio zadovoljstvo odlukom KLS da razgovara.

“Kao što sam mnogo puta već tokom proteklih dana rekao, u svim izazovnim situacijama tokom sezone, stava sam da samo otvorenom i iskrenom komunikacijom, možemo da dođemo najboljeg mogućeg rešenja. U tom svetlu, izuzetno mi je drago što je sada i KLS promijenio svoju poziciju i stvari postavlja na taj način. Poziv koji je stigao predstavlja korak u dobrom smijeru, a sigurno da ne bismo ni bili u ovoj situaciji da smo od početka razgovarali i da nije bilo jednostranih i isključivih odluka. Ipak, to je sada najmanje bitno”, rekao je Vojinović i dodao:

“Važno je da sada i sa druge strane postoji želja da kroz razgovor pronađemo najbolje rješenje u interesu svih strana. Sada znamo i drugog učesnika finalne serije, samim tim, jasnu sliku i kanale komunikacije. Odnosno, kao što i nalaže praksa u mom radu, prije eventualne promjene termina, obaviću razgovore sa predstavnicima oba učesnika finala i vidjeti njihov stav”.