Kokoškov: Raduju asistencije, igramo nesebično

Košarkaši Srbije osvojili Akropolis Kup.

Poslije tri pobjede u Atini selektor Srbije Igor Kokoškov je čestitao ekipi:

“Čestitke momcima, njima idu zasluge uvijek. Identitet ove grupe, uvijek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvijek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao”, rekao je Kokoškov i osvrnuo se na meč protiv grčke:

“Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričala je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta. Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou”.

Do početka kvalifikacionig turnira za Olimpijske igre u Beogradu Srbija će odigrati još jednu pripremnu utakmicu sa Meksikom.

foto.kss