Kokoškov i Marjanović: Može bolje, bitna je pobjeda

Izjave Bobana Marjanovića i Igora Kokoškova.

Srbija je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre počela pobjedom protiv Dominikanske Republike 94:76. Meč je ekipa Igora Kokoškova prelomila u posljednjoj četvrtini.

“Morali smo da se izjednačimo sa njihovom brzinom i to nismo uradili u prvom poluvremenu. Znali smo da će odbrana jedan na jedan biti glavna stvar. Nismo bili dovoljno disciplinovani, ali možemo da budemo zadovoljni finalnim rezultatom. Nije lako igrati na ovakvom nivou. Ključna je bila posljednja četvrtina. Nije bilo lijepo uopšte. Bilo je grešaka, znali smo da će ih biti, ali važno je da smo dobili. Bila je psihološki teška utakmica, igrali smo kod kuće, a protivnik energičan. Igrali su kao što sam i očekivao i drago mi je da smo pobedili”, rekao je selektor Srbije Igor Kokoškov.

Boban Marjanović je sa 18 poena i 10 skokova bio najefikasniji u pobjedničkom timu.

” Igrali smo dobro, nije bila laka utakmica, protivnik je odigrao dobro, ali smo dobili tako što smo pokazali kvalitet. Možemo da igramo mnogo bolje posebno u odnosu na početak utakmice. Svako ko je došao na turnir, svi žele da odu na Olimpijske igre, svi se bore za to mjesto. Ponosan sam na svoj tim jer nismo odustajali. Nećemo ni u narednim utakmicama. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, ali sada već sve izgledamo bolje”.

foto:Nebojša Paraušić/KSS