Kokoškov: Bolji tim je pobijedio, imena ne igraju (VIDEO)

Izjave selektora Srbije Igora Kokoškova i Nemanje Bjelice, nakon što Srbija nije izborila Olimpije igre

Srbija je izgubila od Italije 102:95 i neće igrati na Olimpijskim igrama. Selektor Srbije Igor Kokoškov je poslije meča rekao kako je razočaran.

” Biću veoma brz i kratak. Bolji tim je večeras pobijedio, ne treba praviti dramu, mnogo je emocija kada ste trener ovakve reprezentacije. Poraz je težak, ne idemo u Tokio i veoma sam razočaran. Nismo igrali dobro, tražili smo ritam, zadesilo nas je mnogo nesrećnih okolnosti ovog ljeta, nismo bili spremni kao tim, uključujući i mene, nismo se dovoljno žrtvovali. Morate dati sve od sebe, imena ne igraju utakmice, nego igrači. Nismo zaslužili pobjedu, igrali smo loše, ne samo večeras nego i na cijelom turniru. Čestitam Italiji, bilo bi lijepo da su imali malo više dostojanstva dok su slavili, ali to je do njih. Kao organizacija, moramo naučiti mnogo iz ovoga, moramo biti bolji. Imena ne igraju. Čestitam Italiji. Moramo učiti na greškama”, rekao je Kokoškov.

Novinare je zanimalo zašto je Micić igrao samo 14 minuta, dok Marjanović nije igrao u drugom poluvremenu.

“Sa Micićem je bilo sve u redu, igrao je u prvoj petorci, ali nije bio spreman da startuje, pa sam morao ubaciti Avramovića, imao je nekih problema, ja nisam doktor i ne znam detalje, ti problemi su razlog zbog čega je igrao samo 14 minuta. Što se tiče Marjanovića, postoji mnogo krucijalnih momenata u ovoj utakmici, da je Boban dominirao, oni bi se morali prilagođavati nama. On nije igrao mnogo, u drugom poluvremenu skoro nikako, kada je bio na parketu naša odbrana pik en rola nije funkcionisala dobro. Nisam slijep, trener sam već neko vrijeme, ni Meli nije igrao mnogo, njihove streč četvorke i petice su mnogo brže, a i mi smo imali samo 11 igrača, vođenje ekipe nije lako“.

Bjelica je rekao kako ga je sramota.

“Ovo je sramota. Igrali smo kao go..no. Bolji tim sa boljim stavom je prošao. Igranje za nacionalni tim je drugačije. Ako niste tu 100 posto ne možete pobijediti. Izvinjavam se navijačima. Drago mi što sam bio dio tima večeras i na Svjetskom prvenstvu u Kini, nešto se mora mijenjati, jer talentom i individualno se ne može pobijediti. Nismo izgledali kao tim večeras. Ako Miloš Teodosić mora da bude taj koji igra 40 minuta presing po celom terenu, onda imamo problem. Velika je sramota kako smo izgubili. Mi igrači smo krivi, jedini smo krivci. Nismo izgledali kao tim. Igranje za nacionalni tim nije šala”.

foto:prinscreen/youtube