Kobs za pobjedu (VIDEO)

U odgođenom meču 14.kola. ABA lige Budućnost bolja od FMP-a u gostima.

Budućnost je poenima Džastina Kobsa, preko ruke Danila Tasića, u posljednjim trenucima meča slavila pobjedu 77:79 (14:19,20:24,23:19,20:17).

Meč viner Kobs je sa 12 poena bio i najefikasniji kod pobjednika, Zoran Nikolić je dao 11, a Di Džej Sili 10 poena. U ekipi FMP-a Brajs Džons 22, Marko Pavićević i Nikola Šaranović su dali po 11, a poen manje je ubacio Danilo Tasić.

“Pobijedili smo posljednjim šutem, kada se to dogodi, vjerovatno su i ovi ljudi nešto dobro uradili. Ne sviđa mi se što smo pustili da se vrate u igru iz minusa. Ako želimo da budemo ozbiljni, takva utakmica mora da se zaključa. Mediji koriste često izraz rutinski pa ću ga i ja u ovoj prilici iskoristiti. To je teško protiv ovakve ekipe jer su oni agresivni i kako je Neša (Nenad Stefanović) lijepo rekao u najavi igraju bez pritiska. To je uvijek prednost za njih u odnosu na druge ekipe. Ima tu još faktora, umorni smo, putovali smo… Ipak, imali smo i dobre minute uprkos činjenici da smo igrali bez Perija i Micova koji su nam mnogo falili. U sljedećih nekoliko nedelja su nam poznati svi protivnici i znamo na čemu smo. Čestitam ekipi FMP-a, borilii su se svih 40 minuta”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

“Prevashodno skok nije bio dobar 40 minuta i mislim da je to odlučilo pobjednika. Previše je kada protivnik ima 20 skokova u napadu i kada prema statistici ubaci 21 poen iz drugog napada da bismo uspjeli više. Meni je drago što smo se vratili iz velikog minusa i što smo imali dobru energiju u drugom poluvremenu. Nama trebaju ovakve utakmice da bismo se privikli jer u narednom periodu imamo za protivnike ekipe kvaliteta Budućnosti. To je za nas druga dimenzija kvaliteta, atletike, šuta i individualnog kvaliteta. Drugo poluvrijeme mislim da je dobar pravac u kom bi trebalo da idemo u narednim mečevima, a sada ćemo vidjeti koliko možemo da držimo taj pravac koji mislim da nam treba. Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi i želim im sreću u nastavku ABA lige i Evrokupa“, rekao je trener FMP-a Nenad Stefanović.

Budućnost sada ima 17 pobjeda i šest poraza, a FMP 14 pobjeda i 10 poraza.

foto.FMP Meridian