KLS nakon suspenzije Marka Radonjića: Igrač sankcionisan zbog namještanja mečeva u inostranstvu

Nije u Srbiji.
Marko Radonjić

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Košarkaška liga Srbije obratila se saopštenjem nakon što je FIBA doživotno suspendovala Marka Radonjića.

FIBA je doživotno iz košarke suspendovala Radonjića, a iz Košarkaške lige Srbije su dali podršku ovoj odluci navodeći da

“Košarkaška liga Srbije pruža punu podršku Međunarodnoj košarkaškoj federaciji FIBA koja je u utorak 26.03.2024.godine objavila da je kaznila srpskog igrača Marka Radonjića doživotnom suspenzijom zbog namještanja utakmica.

Košarkaška liga Srbije je oduvijek kao prioritet isticala očuvanje integriteta sporta i davala ogromnu važnost borbi protiv svih vrsta pokušaja zloupotreba i malverzacija u košarci. Osim podrške krovnoj organizaciji FIBA, Košarkaška liga Srbije je željela da se oglasi ovim putem, kako bi spriječila bilo kakve spekulacije vezane za našu ligu, zato što je igrač sankcionisan zbog namještanja mečeva u inostranstvu kao igrač stranog kluba.

Kao pouzdani partneri FIBA, sa kojom kao liga imamo saradnju i sa kojom smo zajedničkim radom u posljednjih nekoliko godina učinili mnogo na dodatnom povećanju regularnosti srpske lige, uvjereni smo da će ovakve sankcije pomoći da se ovakvim anomalijama definitivno stane na put”, navodi se u obraćanju KLS.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author