KK “Sloboda 73” ponos Novog Grada

Opština Novi Grad izabrala je najbolje sportiste, trenere i sportske radnike za 2017.godinu.

Najuspješniji trener je Dejan Kukavica iz Košarkaškog kluba “Sloboda 73”.

Njegova ekipa je igrala finale Razvojne lige za kadete PKO BL što je najbolji rezultat kluba kad su mladje kategorije u pitanju.Protekle godine njegova ekipa je osvojila dva turnira. Kadeti su bili najbolji na turniru u Dubici, dok su pioniri trijumfovali na turniru u Prijedoru.

Košarkaš “Slobode 73” Dušan Rašić osvojio je drugo mjesto u konkurenciji najboljih mladih sportista, Nemanja Vojnovic treće mjesto u konkurenciji najboljih sportista i KK Sloboda 73 je došao do trećeg mjesta u konkurenciji najbolji sportski kolektiv.

KK Sloboda 73 usvom pogonu ima sve kategorije, a u klubu je trenutno 55 dječaka.Seniori se takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske. Ekipa je jedna od mladjih ligi i sastavljena je od kadeta i juniora.

“Cilj nam je da kroz Drugu ligu mladi košarkaši stiču neophodno iskustvo, a sljedeće sezone da napravimo korak dalje i da probamo ući u play off za prvu ligu”, rekao nam je Dejan Kukavica.

U klubu su posebno ponosni pošto su četvrtu godinu u nizu organizovali besplatni kamp i turnir za mlađe kategorije “Trofej Novog Grada”.

foto:kosarka24.ba

About The Author