Karlo Matković najbolji u novembru: Klemen Prepelič podigao nivo moje igre

Karlo Matković

foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Karlo Matković centar Cedevita Olimpije najkorisniji je igrač novembra mjeseca u ABA ligi.

Karlo Matković je kroz mjesec novembar dokazao svoju dominaciju na terenima ABA lige gdje god se pojavio, a osim što je mjesec završio pri samom vrhu statističke kategorije, nagradu je zaslužio svojim doprinos ekipnom uspjehu – Cedevita Olimpija je u tom razdoblju neporažena i nalazi se u gornjoj polovini tabele.

Momak koji je rođen u Livnu prije 22. godine, je u prosjeku bilježio 18,5 poena, osam skokova, dvije ukradene lopte i jednu blokadu na utakmicama njegove ekipa, koja tokom novembra nije upisala ni jedan poraz u regionalnoj ligi.

“Ove sezone ja sam startni centar našeg tima i to znači da moja uloga u timu prilično velika. Moj glavni zadatak je da budem snaga u defanzivi i da dam energiju ekipi, kako u odbrani tako i u napadu.

Želim da se vratim na teren što je prije moguće nakon povrede leđa i da dam sve što mogu da pomognem timu da nastavi da pobjeđuje”, izjavio je Karlo Matković za sajt ABA lige.

Njegove partije su podignute na viši nivo sa dolaskom Klemena Prepeliča.

“Klemen je tip igrača koji odgovara mojoj igri savršeno i to je slučaj i obrnuto. Drago mi je što se pridružio timu, donio je dodatnu energiju i iskustvo. Poštujem ga veoma i drago mi je zbog dodatnog kvaliteta koji je donio našem timu. To je jasno i iz mojih partija”.

Dragan Aleksić: Žalim što s Borcem nisam osvojio titulu

Matković ne krije da su Zmajevi zadovoljni kako im protiče sezona. Trenutno su u sred pobjedničkog niza od pet utakmica , uključujući nedavne velike pobjede protiv Partizana i Budućnosti i sigurno nemaju namjeru stati ovde:

“Zaista smo zadovoljni našom trenutnom pozicijom na regionalnom takmičenju. Nadam se da ćemo tako nastaviti igrati do kraja sezone i da ni u jednom trenutku nećemo usporiti.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author