Jovanović: Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu

Izjava trenera Mege Vlade Jovanovića poslije poraza od Igokee.

Mega je imala devet pobjeda u nizu u ABA ligi protiv Igokee. Ta serija prekinuta je u 14. kolu u kojem je Igokea pobijedila 86:84.

“U najavi utakmice sam rekao da će nam ova sedmica biti teža, bez želje za bilo kakvim alibijem. Poslije Cedevita Olimpije, igrali smo u Atini protiv bivšeg šampiona Evrope jednu veoma dobru utakmicu, ali i u međuvremenu smo pretrpjeli kadrovske promjene. Zbog svega toga sam se pribojavao ove utakmice, i ta bojazan se ispostavila na kraju kao tačna”, počeo je izlaganje trener Mege i nastavio:

“Moram da kažem da smo ovaj meč izgubili u prvom poluvremenu. Nama nije svojstveno da primimo ovoliko poena u prvih 20 minuta, primili smo dosta trojki, dozvolili smo otvorene šuteve, a oni su ih ubacili. Kad ekipa primi 51 poen u prvom poluvremenu, jako je teško da se vratiš u utakmicu iako uložiš u to mnogo energije. Mi smo na kraju uspjeli da uhvatimo priključak, ali bukvalno sa početničkim greškama smo vraćali loptu Igokei što su oni znalački koristili i uvećavali prednost. Čestitao bih Igokei na pobjedi, a nas čeka nastavak prvenstva u duelima sa Zadrom i Cibonom. Nadam se da ćemo se presabrati, sve dobro analizraiti i krenuti dalje”, rekao je Jovanović.

foto:Mega/Ivica Veselinov

About The Author