Jovanović: U mojoj glavi je bila misao da idemo na pobjedu

Jovanović

foto:printscreen

Trener Igokee Vladimir Jovanović govorio nakon poraza od Budućnosti u ABA ligi.

Igokea je doživjela novi poraz. Deveti u nizu u regionalnom takmičenju. U Podgorici Budućnost je slavila pobjedu 91:58.

“Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Mi se jednostavno nismo pojavili na terenu u drugom poluvremenu. Igrali smo dobro nekih 16,17 minuta, a već završnica prvog poluvremena je pokazala da ćemo imati problema u drugom. Imamo veliki problem u organizaciji napada, posebno na ovu agresivnu odbranu koju je igrala Budućnost u drugom poluvremenu. Nedostatak plejmkejkera je više nego evidentan”, rekao je Jovanović.

Vidio je i nekih dobrih stvari u igri svog tima.

“Većim dijelom drugog poluvremena nismo mogli ni da postavimo napad, nego smo improvizovali nešto, došlo je i do pada samopouzdanja u odbrani. Na sve to nadovezao se loš šut. Dva od 14 za tri poena je nešto sa čime ne može da se igra, posebno u gostima. Ono što je dobro što smo parirali u skoku, imali i više ofanzivnih. Kao što je poznato, težak je i raspored. Moram da vjerujem, a i moji igrači, da ovih 17 minuta prvog poluvremena je onako kako treba da igramo i da probamo u narednom periodu da ti minuti dobre igre budu mnogo duži.”

Veruje da su pred Igokeom bolji rezultati.

“Trudim se da svakog rivala pripremim dobro. Večeras u mojoj glavi je bila misao da idemo na pobjedu. Tako ću i sebe i ekipu da pripremam i za naredne susrete, ali sigurno da neke utakmice – Zvezda u gostima, Budućnost u gostima, nisu tereni na kojima očekujemo bodove. Ali očekujem da igramo bolje nego što smo igrali. Kad dođu ekipe našeg ranga očekujem veći broj pobjeda”, zaključio je Jovanović.

About The Author