Jovanović: Istorijski uspjeh za nas

Jovanović

foto: Komarno

Zlatko Jovanović niže uspjehe u Slovačkoj. Izborio sa ekipom Komarno Fajnal for Alpe Adria Kupa.

Komarno je preko Šibenika došao do finalnog turnira Alpe Adria Kupa, takmičenja u kojem učestvuju klubovi iz Austrije, Slovačke, Češke, Rumunije, Hrvatske, Slovenije i Poljske.

“Istorijski uspjeh za nas. Koje god evropsko takmičenje da igraš nije lako. Tu su rumunski klubovi od ove sezone, pa Šibenka koja je ušla sa velikim ambicija, pa češki klubovi, poljski i Viena. Sve su to ozbiljni klubovi. Prolazak na Fajnal for je ludački rezultat za nas”, rekao je za portal košarka24.ba Jovanović.

On je ovaj klub preuzeo prošle sezone i za kratko vrijeme napravio veliki uspjeh. U Slovačkoj ligi su bili treći, a sada su zablistali i na međunardonoj sceni.

“Prije godinu ipo dana kad smo počeli od nule da nam je neko rekao da ćemo da uzmemo medalju i da ćemo igrati finali turnir Alpe Adria Kupa ne bih vjerovao. Samo hoću da kažem koliko je to veliki uspjeh za nas”, priča Jovanović i dodaje da se prije početka stidljivo pričalo o prolasku grupne faze.

“Nadali smo se potajno da možemo da prođemo grupu, a kad smo prošli naišli smo na Šibenik, koja je najbolja domaća priča u Hrvatskoj. Sve mladi igrači sa dva igrača na spisku selektora Petrovića. Damir Milačić koji je ozbiljan trener, ekipa sa dobrim strancima. Jak teren domaći. Baš je bilo teško za igrati, ali i uživanje. U ovom dvomeču smo u drugoj utakmici bili u zaostatku od 14 poena u drugoj četvrtini. Vratili smo se i sjajno. Nama je domaće prvenstvo prioritet, ali ovo je stvarno za ponos grada, kluba i slovačke košarke, koja na Fajnal foru ima dva predstavnika pokazuje da i Slovačka liga nije naivna”, završio je Jovanović.

About The Author