Jovanović: Brine što pokazujemo gubitnički mentalitet

Jovanović

foto:printscreen

Izjava trenera Igokee Vladimira Jovanovića nakon poraza od Splita.

Igokea je sedmi put u nizu izgubila u ABA ligi. Večeras je u Laktašima slavio Split u meču 17. kola ABA lige.

“Čestitam ekipi Splita na zasluženoj pobjedi. Nije dobro sem poraza i to što pokazujemo gubitnički mentalitet i nedovoljno samopouzdanja, čak i kad imamo lagodno vođstvo. To nam se ponavlja iz utakmice u utakmicu i to se vidjelo. Ta nesigurnost i pritisak da se dođe do pobjede, uticali su na to da odigramo loše u odbrani i bez koncentracije u napadu. Da ne pronađemo rješenje, iako su većina njihovih igrača imali četiri lične greške“, rekao je Jovanović i nastavio:

“Jednostavno, nismo zaslužili da pobijedimo jer smo na domaćem terenu imali 17 izgubljenih lopti, protiv ekipe koja je igrala sa 7-8 igrača i koja nije bila previše agresivna. Pri tome, rekli smo u pripremi šta može biti opasnost i na šta moramo obratiti pažnju, ali nismo imali koncentracije da uradimo to kako treba. ”

Igokea ima pet pobjeda i pred sobom četiri vezana gostovanja:

”Na kraju smo, i pored toga što smo vodili tokom većeg dijela meča i što smo sa jednim pametnim napadom i odbranom trebali pobijediti, došli smo u situaciju da izgubimo još jedan meč kod kuće. Napravili smo sebi još težu situaciju, jer imamo težak raspored i nemamo pravo gubiti utakmice kod kuće.

Trebamo analizirati ovo i u najkraćem roku reagujemo na sva dešavanja i da neke stvari krenu da se mijenjaju iz korena. Imamo tri utakmice u sedam dana i sve u gostima. Neka reakcija nam je potrebna”.

Igokea u narednom kolu gostuje kod Crvene zvezde.