Ženska reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobjedu protiv selekcije Turske.

Ovoga puta konačan rezultat duela na Zlatiboru bio je 61:57 (17:11, 18:17, 14:17, 12:12).

Najefikasnija igračica u reprezentaciji Srbije bila je Dajana Butulija sa 11 poena, dok je na drugoj strani u Turskoj Sevgi Uzun ubacila poen više.

Još jednom je srpski tim kontrolisao rezultat od početka do kraja duela, napravivši najveću razliku od 11 poena u nekoliko navrata u u prvoj i posljednjoj četvrini. Selektor Srbije Marina Maljković ovu utakmicu odigrala je sa kombinovanim sastavom, pruživši šansu mladim košarkašicama.

Srbija je završila bazični dio priprema na Zlatiboru i rad nastavlja u Beogradu, prije nego što sredinom sljedeće nedelje otputuje u Belgiju, gdje će nastupiti na međunarodnom turniru.

Reprezentacija Srbije od 17. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gdje će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mjesec dana kasnije, najbolje košarkašice Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnice u grupnoj fazi biće timovi Kanade, Španije i Koreje.

SRBIJA: Miljković 9, Krnjić 2, Jovanović 4, Butulija 11, Vujisić 3, Stefanović, Škorić 4, Selaković 4, Dugalić 6, Krajišnik 6, Zec 4, Olić 4, Turudić 4.

TURSKA: Fitik 7, Uzun 12, Kurtulmuš 3, Gulčan, Akbaš 6, Javaš, Jilmaz 4, Okten 4, Erdogan, Turan 2, Javuz, Gul 3, Jildizhan 5, Gučlu 8, Onar 1, Topuz 2.

foto:KSS

About The Author